„Днес имаме удоволствие да пуснем в движение 6,4 км от

...
„Днес имаме удоволствие да пуснем в движение 6,4 км от
Коментари Харесай

Шишков: Благодарение на усилията на държавата и строителя пуснахме 6,4 км от АМ „Европа“

„ Днес имаме наслаждение да пуснем в придвижване 6,4 км от автомагистрала „ Европа “, а точно секторът от Драгоман до Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина. Това стана допустимо с помощта на взаимните старания на всички институции в страната и строителя. Направихме вероятното да осъществим обещанието си да пуснем правата преди празниците, с цел да облекчим придвижването “.

Това съобщи на церемонията по откриването на трасето министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Участие в събитието взеха министър-председателят Гълъб Донев и посланикът на Република Сърбия у нас доктор Желко Йович.

В изявлението си арх. Шишков уточни, че в последните месеци служебният кабинет е работил интензивно по тактиката си за развиване на инфраструктурните обекти. Той напомни, че за последния сектор от автомагистрала „ Европа “ – от Сливница до Северната скоростна дъга на София, служебният кабинет утвърди подробният организационен проект и сега приключват процедури по отчуждаване на земите.

„ До 20-25 дни ще стартира строителството и в него “, заяви районният министър.

Очаква се цялата автомагистрала от София до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ да бъде приключена до края на идната година и по този начин да не бъдат изгубени европейските средства за строителството ѝ.

Министър-председателят Гълъб Донев подчертава върху напъните на служебното държавно управление да бъде наваксано изгубеното време по построяването на сектора от тази основна артерия, която свързва освен България със Сърбия, само че също по този начин съставлява най-прекият път от Азия за Централна и Западна Европа. По думите на премиера Донев до края на месец май ще бъде изпълнен целият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина до Драгоман, а цялата автомагистрала „ Европа “ може да бъде приключена до края на идната година.

„ Така ние освен спасяваме европейското финансиране, само че и държим ясна сметка за изразходваните национални запаси, които се влагат в построяването на този път “, означи министър-председателят.

Донев уточни, че служебният кабинет продължава да работи с нужните темпове и професионализъм, тъй че освен автомагистрала „ Европа “ да влезе в употреба според закона, само че и всички пътища в България да бъдат строени и въвеждани в употреба по този начин, както повелява законът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР