Днес имаме съществен напредък по финализирането на документалната част на

...
Днес имаме съществен напредък по финализирането на документалната част на
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Ползите от интерконектора с Гърция ще се усетят от всеки български гражданин и ще се отразят пряко върху цената на живота

Днес имаме значителен прогрес по завършването на документалната част на интерконектора с Гърция, която е нужна, с цел да влезе газовата връзка в употреба.

Разполагаме с акт 14 като плановата компания е поела ангажимент да обезпечи акт 15 и акт 16 в границите на идващите 4 седмици, съобщи министър председателят Кирил Петков пред медии на брифинг в Министерския съвет.

Ползите от интерконектора с Гърция ще се усетят от всеки един български жител и ще се отразят директно върху цената на живота, тъкмо когато идва зимата. Защото с приемането на акт 16 за газовата връзка, цената на газа пада в допълнение, акцентира министър-председателят. По думите му през последните 12 години бяхме очевидци на политическото отвращение на ГЕРБ да осъществят този план. „ Това беше изрично срещу националния интерес, напълно в полза на „ Газпром “, за който така наречен евроатлантици прикрито са работили през годините “, означи Петков. Премиерът посочи, че ръководеното от него държавно управление потвърди, че този план може да бъде завършен за шест месеца. „ Ако в идващия месец не се стигне до акт 16, макар готовността на всички участници в процеса, това ще значи, че още веднъж сме се върнали в годините, когато националният интерес не е водещ. Вярвам, че това няма да бъде по този начин “, добави Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР