Днес имахме среща с нашите основни опоненти на изборите, т.нар.

...
Днес имахме среща с нашите основни опоненти на изборите, т.нар.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С ПП-ДБ започваме да обсъждаме обща Управленска програма

„ Днес имахме среща с нашите съществени съперници на изборите, така наречен лидерска среща. Опоненти даже е мека дума, само че нагледно казано - гневна акция, която се водеше и от тяхна, и от наша страна. Когато се види законодателната стратегия, когато се види метода, по който приказват по отношение на Бюджета - напълно друго от други години, - оставаш с усещането, че сме даже една и съща партия. А когато Асен Василев безусловно вярно предложи да минем и по Управленска стратегия, в секторите опазване на здравето, обучение, енергетика, и други, - тъй като с изключение на рестриктивните ограничения, които би трябвало да се вземат в Бюджета, - има и неща, които сме поели като обещания към нашите гласоподаватели - мисля в идващите дни както по законодателната рамка има група, по Бюджета също, следва да се стартира работа по Програма за ръководство в идващите години. Това още повече ще даде сигурност, че може да се откри едно обикновено ръководство - дали за малко, дали на ротационен принцип. “Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Сега виждаме вид назад да караме - първо законодателно, след това финансово, след това управническа стратегия, с цел да затворим всички браншове. В най-лошия случай в случай че отидем на избори, ще имаме добър непопулистки бюджет. И в случай че отидем на избори, ще сме наясно, че каквито и да са резултатите, няма да са по-различно с от по 2-3%, и няма значение кой ще е първи или втори за устойчиво държавно управление. Водим фактически една доста доброжелателна политика да се излезе от рецесията “, добави Борисов.

„ Практиката в живота и политиката демонстрира, че почнеш ли да вземеш ексцентрични решения, потъваш в режим на нестандартност. Предлагам от на следващия ден да организираме тези работни групи - целият екип, който е изготвил нашата стратегия, да работим с сътрудниците наши досегашни съперници, с цел да забележим къде са пресечните точки “, сподели Томислав Дончев. „ Става дума за екип не по-малък от 15-ина индивида в минималистичната му версия. Следващите дни би трябвало да се приближат двете стратегии на обединенията, с цел да си стиснем ръцете. Чел съм програмата на всички партии, реалистично е, и ще настояваме методът да бъде професионален. Има тематики, по които може да има и спор - няма да се откажем от политиките за рационализация на страната, не можем да се откажем от развиването на районите, нова индустриална политика, и други “, сподели още Дончев.

„ Да не останете с усещане, че не сме съперници и съперници - просто аз им благодарих, че одобриха срещата, тъй като се води диалог по тематики, които в идната седмица-две би трябвало да бъдат решени “, добави Борисов.

„ Гърция през днешния ден получи още 10 млрд.лв. по ПВУ. А ние към този момент втора година продължаваме да нямаме нищо с изключение на задатъците, които към този момент са изхарчени. В изявлението на Асен Василев видях и повече покорност по отношение на финансовите разноски, които могат да бъдат понижени - в това ще срещне поддръжка - нямаше 50 милиарда за юга и севера, тоест - много по-различно от предизборното говорене видях, което дава дребен оптимизъм “, сподели още водачът на ГЕРБ.

„ Програма най-малко е да имаме бюджет и признати закони, и чак тогава да отиваме на избори и да се почваме изначало. Програма най-много е с разсъдък да се направи едно положително политическо, експертно, ръководство “, сподели още Борисов.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР