Днес имах удоволствието да открия Европейската седмица на спорта #BeActive,

...
Днес имах удоволствието да открия Европейската седмица на спорта #BeActive,
Коментари Харесай

Министър Кралев: Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година

Днес имах удоволствието да открия Европейската седмица на спорта #BeActive, която започва с демонстрации на повече от 50 типа спорт, в столичната зала " Арена Армеец ". Това написа в обществената мрежа " Facebook " министър Красен Кралев.

" Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година и стартира най-интересната седмица, която е обвързвана със спорта за всички. Ние опитваме по разнообразни способи да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско учебно заведение, до всяко дете.

Благодаря на всички федерации, клубове, институции и посланици, които поддържат самодейността. Апелирам всички родители, шефове на учебни заведения и учители да заведат децата в " Арена Армеец " по време на Европейската седмица на спорта, с цел да поддържат връзка с огромните български първенци, да се допрян до магията на спорта и да изберат кой е най-подходящият за тях.

На формалното разкриване участваха и двама от посланиците на самодейността международната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин и международният вице първенец по тенис на маса за хора с увреждания и национал при състезателите без увреждания Денислав Коджабашев.

Тайбе, която единствено преди дни се завърна с олимпийска квота за Игрите в Токио 2020 и сребърен орден от Световното състезание по битка показа, че спортът ни дава дисциплинираност, учи ни по какъв начин да живеем пълноценно и всяко дете би трябвало да спортува.

Денислав Коджабашев изрази насладата си от това да види " Арена Армеец " цялостна с деца, които се допират до спорта за първи път в своя живот с помощта на спортния панаир.

Сред гостите бяха и заместник-министрите на младежта и спорта Стоян Андонов и Николай Павлов, ректорът на Национална спорта академия " Васил Левски " Пенчо Гешев, шефът на Български червен кръст - София Петранка Недялкова, Екатерина Йорданова, която е ръководител на комисията по превоз и туризъм, митове на българския спорт, като Любо Ганев, Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Ренета Камберова, както и младите очаквания фигуристката Александра Фейгин и джудистът Ивайло Иванов.

Министерство на младежта и спорта е главен уредник на Седмицата на спорта и за пета поредна година дава на жителите и гостите на столицата опцията да се допрян до разнообразни типове спорт. Тази година акцията е под мотото " Бъди деен, открий своя спорт, избери своя състезателен клуб! " От през днешния ден до 26 септември " Арена Армеец " е хазаин на Спортен панаир #BeActive Fair. В него ще се включат над 100 участници - федерации и спортни клубове, които показват активността си с осведомителни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да показа на децата и младежите разнородни типове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Чрез него спортните федерации и клубове ще имат опцията да намерят надарени деца, с които да работят в бъдеще. Осигурен е и специфичен басейн, на който посетителите ще имат опция да следят демонстрации по водна топка и водно избавяне ".
 Красен Кралев: Не мога да разясня случая с умрелия боксьор, до момента в който не завърши следствието
Красен Кралев: Не мога да разясня случая с умрелия боксьор, до момента в който не завърши следствието

" Случаят е извънредно противен "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР