Днес има още 2 случая на новата мутация в Пирогов.

...
Днес има още 2 случая на новата мутация в Пирогов.
Коментари Харесай

Балтов: Апелирам гражданите да се ваксинират. Аз се чувствам прекрасно

" Днес има още 2 случая на новата разновидност в " Пирогов ". Останалите ще бъдат ясни идната седмица. Като клинично протичане не може да се каже, че протича по-тежко. Не е потвърдено още ", уточни шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

" От понеделник ще издам заповед всички в болничното заведение да носят маски с най-висока степен на отбрана. Четиримата пациенти с новия вид на ковид са пристигнали с присъщи признаци. Направен им е PCR тест, който не е реагирал на един ген. Антигенните проби също хващат мутиралия вирус, само че изрично PCR тестванията са по-качествени. Към момента нямам информация дали тези четири пациента са били във Англия ", разкри той в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

" Ако PCR-ите секвенирани без S ген, са носители на тази трансформация, евентуално ще бъдат използвани като косвен белег, който като се правят проби ще бъде употребен, с цел да се види дали някой пациент носи новия вариант ", обясни проф. Балтов.

Според него ще би трябвало да се види дали имунизацията на AstraZeneca работи и на новата разновидност.  " Ако не работи, ще би трябвало да си поправят имунизацията. Но нямам доверие да не работи ", показа медикът.

Той съобщи, че при невисок титър на антитела човек трябва да се имунизира, а когато е доста висок, може да се изчака три месеца и по-късно да се прави отново тест за антитела.

" Младите хора са тези, които би трябвало да бъдат по-предпазливи и да съблюдават всички предписани ограничения. Със сигурност разпускането на ограниченията ще обхване учениците от 5 до 12 клас, тъй като за тях е належащо да се образоват присъствено и да спортуват. Отпускането на ограниченията ще е поетапно и рационално. Относно заведенията министърът беше безапелационен - ще се отворят след 18 февруари. Аз изцяло поддържам това. Виждате какво става в Европа. Затварят се заведения, полицейският час стартира от 18 часа. На нас също няма да ни се размине мутиралия вирус от Англия. Всичко зависи от нас, нашето мислене и нашето държание ", безапелационен бе проф. Балтов.

" Апелирам жителите да се имунизират. Всички виждате, че след слагането на имунизацията не се случва нищо. Аз се усещам прелестно. Здравният министър също, ген. Мутафчийски и той ", добави шефът на " Пирогов ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР