Днес и утре в Ритуалната зала на Община Габрово водещи

...
Днес и утре в Ритуалната зала на Община Габрово водещи
Коментари Харесай

Обмен на добри практики в семинар за селски туризъм

Днес и на следващия ден в Ритуалната зала на Община Габрово водещи експерти от Италия организират образование по селски туризъм.

Събитието откриха Посланикът на Италия в България Н.Пр. Джузепина Дзара и президентът на Фондация „ Америка за България “ госпожа Нанси Шилър. Като алегоричен хазаин на срещата зам.-кметът Невена Минева приветства всички, които два дни в зеленото сърце на България ще споделят опит и обменят хрумвания за развиването на бранш „ туризъм “.

В са вкючени тематики като: Представяне на марката „ Agritourismo “ и неговите най-важни характерности и ползи; Представяне на вдъхновяващи образци от от представителите на Националната мрежа на селските райони на Италия Умберто Селми и Франческо Фрато; Храната като претекст за туризъм – предпазените храни и опциите, които дават – с образци и потребни ресурси; Италианският опит в селския туризъм; Маркетинг към екскурзианта, воден от смарт телефона. Какво е онлайн маркетинг? Как да си направя и за какво е належащо да имам бизнес страничка и профил в Google? Какви са положителните практики за поддържане на сполучлив бизнес профил в Google? Как да предразположа клиента да остави 5-звезден отзвук?; Фестивалите и събитията като притегателна мощ за посетители; Ролята на читалищата за развиване на селския туризъм и още тематики, чиято главен фокус е привличане на многочислени туристи, развиване  и разпространение на селския туризъм в България  и изгодите за локалната стопанска система и общности.

Участници в семинара са аграрни производители, притежатели на къщи за посетители, притежатели на бизнеси, които оферират туристически услуги и прекарвания, представители на локалната власт и браншови организации от цялата страна с интерес към тематиката.

Обучението се провежда от Фондация „ Америка за България “ в партньорство с Посолството на Италия, Италианската комерсиална организация, фондация „ LocalFood.bg “/Пендара, съдружие „ Деветашко плато “ и „ Травентурия “ ООД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР