Днес и утре в Брюксел се събират лидерите на страните

...
Днес и утре в Брюксел се събират лидерите на страните
Коментари Харесай

Днес и утре се събират лидерите на страните от ЕС

Днес и на следващия ден в Брюксел се събират водачите на страните от Европейския съюз. Основни тематики на срещата ще бъдат войната в Украйна, глобите против Русия и високите цени на силата. България ще бъде показана от премиера Кирил Петков. Преди това той ще взе участие като посетител в срещата на европейските либерали.

Преговорите сред страните за реализиране на съглашение за ембаргото върху съветския нефт и петролни артикули продължиха и през вчерашния ден, само че съглашение не беше реализирано. Обсъжда се вид до края на годината да бъдат неразрешени доставките на съветски нефт по море, само че да има изключение за доставките по тръбопровода " Дружба ".

Засега не е ясно дали България също ще получи изключение. Евролидерите ще разискват по-късно основаването на фонд за следвоенното възобновяване на Украйна. В срещата посредством видеовръзка ще се включи украинският президент Володимир Зеленски.

Утре европейските държавни и държавни ръководители ще разискват европейската политика в региона на енергетиката, продоволствената рецесия, подбудена от войната в Украйна, както и въпроси, свързани с европейската защита.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР