Днес и утре стотици британски благородници ще се изкажат в

...
Днес и утре стотици британски благородници ще се изкажат в
Коментари Харесай

Британски благородници ще се изкажат в Камарата на лордовете в рамките на обсъждането на второ четене на проектозакона за излизане от ЕС

Днес и на следващия ден стотици английски благородници ще се изкажат в Камарата на лордовете в границите на разискването на второ четене на проектозакона за излизане от Европейски Съюз. Мнозинството депутати в Камарата на лордовете са срещу Брекзит, като преди два дни авторитетна група предизвести държавното управление, че законопроектът има потребност от съществени ремонти, с цел да бъде гласуван.

Политическите наблюдаващи окачествяват като „ исторически “ двата дни, тъй като се чакат към 190 изявления в Камарата на лордовете, където доста рядко се следи огромна интензивност и се събират всички членове. Двудневните диспути ще изправят едни против други благородници от двата спектъра - последователи и съперници на напускането на Европейски Съюз. Макар и с известна опозиция законопроектът по-рано бе утвърден в Камарата на общините. Прогнозите обаче са, че в горната камара - Камарата на лордовете, където несъмнено последователите на оставането в Европейски Съюз са повече, ще бъдат положени оптимално усилия  да бъде изменен законопроекта. А това не е добра вест за премиера Тереза Мей, която е под напън да прокара големи количества законодателни актове през Народното събрание, с цел да съблюдава избрания от нея период за Брекзит - 29 март 2019 година. Мнозина в Консервативната партия считат въз основата на дебатите в двете камари, че министър председателят е в „ невъзможна позиция “, защотоТереза Мей се пробва да реализира допустим Брекзит в разединена партия, в разлъчен парламент, в разединена страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР