Днес и утре се извършват финални изпитания на Пети блок

...
Днес и утре се извършват финални изпитания на Пети блок
Коментари Харесай

Провеждат финални тестове на Пети блок на АЕЦ Козлодуй

Днес и на следващия ден се правят финални тествания на Пети блок на АЕЦ " Козлодуй " за работа на нараснала мощ в разнообразни експлоатационни режими.

Козлодуй

След сполучливото привършване на последните модернизации от плана за повишение на мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй ” до 104%, осъществени по време на плановия годишен ремонт през тази година, в събота и неделя е планувано да бъдат осъществени финалните тествания, оповестиха от пресцентъра на централата.

По време на тестванията е планувано мощността на блока поредно да бъде намалена до 60% и до 40%. На 14 юли турбогенераторът ще бъде изключен за няколко часа, след което в границите на същия ден ще бъде включен и ще стартира повишение на мощността в сходство с графика. Аналогична стратегия за тествания бе изпълнена на Шести блок на АЕЦ “Козлодуй ” през 2017 година В момента блокът работи с цялостно натоварване на мощността от 1040 МВт.

Програмата за тестванията е съгласувана с основния конструктор ОКБ Хидропрес и с Агенцията за нуклеарно контролиране, а товаровият график за дните на провеждането е възложен на Електроенергийния систематичен оператор. Изпълнението е планувано за почивните дни в края на седмицата с оглед пониженото търсене на електрическа енергия в този интервал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР