Днес и през следващите три дни на територията на цялата

...
Днес и през следващите три дни на територията на цялата
Коментари Харесай

МОСВ: Обилни валежи от дъжд и сняг се повишат нивата на много реки у нас

Днес и през идващите три дни на територията на цялата страна се чака да паднат солидно количество превалявания, което от своя страна ще докара до покачване на речните равнища в някои от водните басейни. Това предизвестяват от Министерството на околната среда и водите. 

От ведомството цитират данни, съгласно които се чака водата да се покачи в долните течения на главните реки западно от река Вит в Дунавския басейн. Следобед и вечерта на идните петък и събота , вследствие на превалявания от дъжд и сняг, ще има покачвания на речните равнища в целия басейн.

По-значителни покачвания са вероятни във вечерните часове на 24 ноември и през нощта против 25 ноември във водосборите западно от река Искър .

Очакват се покачвания на речните равнища и в Черноморския басейн . Такива се предвиждат във водосборите на реките южно от Варна .

По-значителни покачвания са вероятни във водосборите на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска и Велека , показват от екоминистерството.

След намаление на следващия ден и в петък в събота се чакат нови покачвания на речните равнища , по-значителни в следобедните и вечерните часове във водосборите на южночерноморските реки .

Покачване на водите ще има и в Източнобеломорския басейн през идващите дни – прогнозите са за речните равнища в долните елементи от водосбора на Тунджа и на Арда . В резултат на превалявания от дъжд и сняг в събота ще има покачвания на речните равнища в целия водосбор.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР