Днес и през следващите два дни, в резултат на валежи

...
Днес и през следващите два дни, в резултат на валежи
Коментари Харесай

МОСВ: Днес и през следващите два дни се очакват повишения на речните нива

Днес и през идващите два дни, вследствие на превалявания и оттичане, се чакат покачвания на речните равнища . За това осведоми Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

По-значителни покачвания са вероятни във водосборите западно от р. Янтра . На 18 юни речните равнища ще останат високи, а вследствие на оттичане ще има покачвания в долните течения на главните реки в Дунавския басейн. Поради високите речни равнища, високата почвена мокрота и плануваните превалявания са вероятни местни разливи в междинните и долните течения на реките западно от Янтра, показват от Министерство на околната среда и водите. 



В следобедните и вечерни часове на 17 юни ще има краткотрайни покачвания на речните равнища във водосборите на реките северно от р. Камчия. В резултат на това на 18 юни ще има краткотрайни покачвания на речните равнища в целия Черноморски басейн , осведомят още от министерството.

Повишения се чакат и за реките Марица, Струма, Места.

Предупреждение за заплаха от обилни по количество превалявания от втора степен - оранжев код, е издадено за девет области и от първа степен - жълт код - за седем области в Западна и Централна България, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.

Очакват се сумарни количества на преваляванията, надхвърлящи 100 литра на квадратен метър, оповестиха по-рано през днешния ден от Националния институт по метеорология и хидрология.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР