Днес и през следващите дни нивата на наблюдаваните реки в

...
Днес и през следващите дни нивата на наблюдаваните реки в
Коментари Харесай

НИМХ бие тревога: Гответе се за поройни наводнения на 7 ноември! ГРАФИКИ

Днес и през идващите дни равнищата на следените реки в Западнобеломорския басейн ще останат без значително изменение. Това демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На 7 и 8 ноември, в резултат на превалявания, се чакат краткотрайни покачвания в горните елементи от водосбора на река Струма. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.


Поради недостига на почвена мокрота има ниска възможност от пораждане на поройни наводнения в следните региони : В следобедните и вечерни часове на 7 ноември - в горните елементи от водосбора на река Струма - по главната река и в притоците ѝ реките Конска, Арката, Треклянска, Драговищица, Соволянска Бистрица, Глогошка, и Новоселска.

От Национален институт по метеорология и хидрология дадоха и общи препоръки при предизвестия за рискови метеорологични феномени, които са налични в МетеоАларм.

Основни послания
Предупрежденията се дават в цвят, според по едно и също време от вероятността да се случи рисково събитие и въздействието, което би могло да окаже то върху живота и активността на хората. Всеки цвят има несъмнено обръщение.

Какво да чакаме и какви дейности да предприемем
В таблиците по-долу са посочени образци какъв тип провали могат да се чакат при всеки тип рисково събитие (дъжд, сняг, вятър и др.) и всяка степен на заплаха (висока, междинна и ниска). Тя дава също някои общи препоръки, които биха помогнали да се понижат или лимитират въздействията. Имайте поради, че и при време "без рискови феномени " е допустимо да има някакви минимални отрицателни последици.


БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден пък доцентка от Софийския университет шокира всички с разкритията, че "живеем в ледникова ера, само че ще става още по-зле " .

Междувременно пък огромната двуседмична ноемврийска особеност продължава с цялостна мощ .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР