Днес хумусът е едно от най-популярните ястия в Близкия изток

...
Днес хумусът е едно от най-популярните ястия в Близкия изток
Коментари Харесай

Защо е добре да добавим хумус в менюто си?

Днес хумусът е едно от най-популярните ястия в Близкия изток и по света. Историята му датира отпреди повече от 7000 години в Древна Гърция. Всъщност изгодите от това ястие са доста. Ние ще ви кажем за какво би трябвало да го включите в ежедневното си меню. 

Както знаете, хумусът се състои от нахут, който е богат на растителни протеини. Той е нужен освен за растежа, само че и предизвиква възобновяване на тъканите в тялото. Тази храна може да бъде от изгода за тези, които водят деен метод на живот или се нуждаят от спомагателна сила. 

 хумус iStock

Освен на протеини, хумусът е богат и на здравословни мазнини. При изработката му се употребяват зехтин и сусам, които са източник на здравословни мазнини. Те играят значима роля за сърдечно-съдовата система. Благодарение на тези артикули хумусът оказва помощ за намаление на холестерола в кръвта и усъвършенства здравето на сърцето. 

Този артикул съдържа доста значими хранителни субстанции, в това число растителни протеини, фибри, желязо, магнезий, фолиева киселина и витамини Е и С. С благосъстоянието си от потребни витамини и минерали, хумусът може да обезпечи сила и да подкрепи храносмилането. 

 хумус iStock

Той също по този начин съдържа фибри, които предотвратяват запека и спомагат за поддържането на крепко тяло. Може да подкрепи и потребните бактерии при хората. 

Освен това, в случай че добавите нахут към вашата диета, можете доста да намалите появяването на лой в коремната област. Както знаете, хората, които натрупват огромни количества такива мазнини, са податливи на болести като диабет и инсулт.  

 хумус iStock

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР