Днес, група българи в Белгия посетиха отново централата на Европейската

...
Днес, група българи в Белгия посетиха отново централата на Европейската
Коментари Харесай

Българи в Белгия отново в централата на ЕНП. Питат Туск и Вебер за Борисов и протестите /видео/

Днес, група българи в Белгия посетиха още веднъж централата на Европейската национална партия (ЕНП) в Брюксел. Целта на визитата бе да се ревизира какво се случва с отговора на писмото, което е подадено там на 02 септември.
Тогава сънородниците ни изпратиха въпроси до Доналд Туск, ръководител на ЕНП и до Манфред Вебер, началник на групата на партията в Европейския парламент. В писмото се пита дали ЕНП поддържа българското държавно управление и премиера Борисов и в частност битката с корупцията. Поискан е и коментар по отношение на митингите в страната.

Българите задават и въпроси по отношение на позицията на ЕНП по изтеклите записи на Борисов и препоръчаните от ГЕРБ конституционни промени, свързани с увеличаващата се недостижимост на основния прокурор и други

" Тъй като отговор към момента не е получен в идващите дни ще бъде изпратено ново писмо с тези и спомагателни въпроси. ", оповестяват сънародниците ни в Брюксел, които изпратиха за Фрог Нюз видео онлайн и текстът на отправените въпроси.

Вижте видеото и какво пишат българите от белгийската столица:



Припомняме въпросите, които бяха сложени в писмото от 02 септември до представителите на управлението на ЕНП, член на чието семейство е ръководещата партия ГЕРБ:

*Придържа ли се Политическа партия ГЕРБ към върховенството на закона като една от главните полезности в устава на ЕНП, а също и съществена полезност съгласно член 2 от Договора за Европейския съюз?

*Имат ли съображение митингите в България, свързани с неналичието на господство на закона в страната и в случай че НЕ какви са причините на ЕНП?

Въпроси зададохме и по повод изказването на Манфред Вебер, ръководител на Групата на ЕНП в Европейския парламент от 10 юли 2020 година, в което се заявава:

„ Групата на ЕНП изцяло поддържа българското държавно управление на Бойко Борисов в напъните му да отбрани стопанската система от негативните последици от рецесията с COVID-19, в битката против корупцията и в напредъка в процеса на присъединение към еврозоната. “

„ Каквито и да са политически дейности, които подкопават независимостта на правосъдната система и пречат на битката с корупцията, ще подложат на заплаха триумфа на България в Европа и ще върнат обратно съответния прогрес и поддръжката за България, които следим през последните години. “

В тази връзка по-конкретно попитахме висшите представители на ЕНП:

*Потвърждава ли Манфред Вебер с днешна дата поддръжката на Групата на ЕНП в Европейския парламент към българското държавно управление по отношение на борабата му против корупцията и на какви съответни образци се основава тази поддръжка?

*Предвид нежеланите места в разнообразни ранглисти (последно място в Европейски Съюз по показател на корупцията, най-бедна страна в Европейски Съюз, 111-то място в световен аспект и последно в Европейски Съюз по независимост на словото), какъв съответно триумф и прогрес на България е визиран в изказването, имайки поради, че партия ГЕРБ ръководи през последните близо 10 години, а министър председател и в трите последни държавни управления е нейният водач Бойко Борисов?

*Потвърждава ли ЕНП еднопосочно, че правосъдната система в България е самостоятелна?

*Кои са съответните визирани политически дейности, които подкопават независимостта на правосъдната система и пречат на битката с корупцията?

Относно препоръчаните от ГЕРБ промени в Конституцията на Република България и в частност текстовете за ролята и статута на Главния прокурор, които пораждат подозрения, че неговата недостижимост става все по-затвърдена попитахме:

*Как ЕНП ще разяснява тези промени в подтекста на върховенството на закона и самостоятелната правосъдна система, като негов поръчител?

По отношение на идните диспути в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) към Европейския парламент, както и в пленарна зала на Европейския парламент за институционалната рецесия и дейната активност в тази тенденция на евродепутатите Елена Йончева (БСП/ПАСД) и Радан Кънев (ДСБ/ЕНП), попитахме:

*Как ЕНП ще разяснява информацията, публикувана в българските медии и от евродепутата Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП), че дебатите не са получили задоволително поддръжка точно от групата на ЕНП?

*За ЕНП задоволително ли е в дейностите си членовете на Европейския парламент да се управляват от тесни политически ползи, даже когато една от главните полезности, върху която е построен Европейски Съюз, наподобява е нарушена?

Относно изтеклите записи на Бойко Борисов, чиято достоверност беше доказана от самостоятелни лаборатории и в които излиза наяве, че прокуратурата се употребява за справяне с персонални, бизнес и политически съперници, зададохме следните въпроси:

*Приемливо ли е за ЕНП сходно държание от страна на европейски политик?

*По какъв метод такова държание способства за самостоятелната правосъдна система и битката с корупцията, визирани в изказването на Манфред Вебер от 10 юли тази година?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР