Днес Григор Димитров ще има шанса да се класира за

...
Днес Григор Димитров ще има шанса да се класира за
Коментари Харесай

Григор скача за първи 1/4-финал в Париж срещу Тийм

Днес Григор Димитров ще има шанса да се класира за първи път на 1/4-финалите в зала "Берси " на последния за годината Мастърс - този в Париж. Негов противник ще бъде Доминик Тийм, който напролет на няколко километра на запад в Булонския лес игра гладиаторски край на Ролан Гарос, изгубен от Рафаел Надал.

През тази година Тийм е тенисистът, завоювал най-вече трофеи от всички в тура - 5. Той завоюва първия си трофей от категория Мастърс 1000, надделявайки Роджър Федерер във финала на Индиън Уелс - 3:6, 6:3, 7:5. Освен втория си край на Ролаг Гарос в кариерата, подопеченият на Николас Масу се класира още веднъж за Финалите в Лондон и подвигна купата на домашния си шампионат във Виена през предходната седмица.

Вчера австриецът се изтеза с Милош Раонич, играейки 3 сета над 2 часа, до момента в който българският представител преодоля сложното начало против Давид Гофен и се оправи с белгиеца в два сета - 7:5, 6:3.

Григор и Тийм са си разменили по две победи до този миг. Първата им среща датира от 1/4-финалите в Акапулко през 2016 година, когато петият в международната класация надвива със 7:5, 6:2. Това остава и единственият двусетов дуел сред двамата.

Останалите 3 конфликта са от преди 2 години, когато бе и най-успешният сезон за хасковлията. Първо кръстосаха шпаги още веднъж на фаза 1/4-финал, само че в Бризбън, като краен победител излезе Гришо - 6:3, 4:6, 6:3.

Последва извънредно трагичен 1/8-финал на Мастърса в Мадрид, където след купища пропуснати благоприятни условия, трикратният 1/2-финалист на шампионати от Големия шлем отстъпи в тайбрек в решителния трети сет - 4:6, 6:4, 7:6(9).

Последният им мач обаче е директно обвързван с най-големия трофей в кариерата на първата ни ракета. В груповата фаза на Финалите в Лондон, Григор стартира победоносния си марш към купата, измъквайки триумфа след 6:3, 5:7, 7:5.

Сблъсък №5 през днешния ден е втори в програмата за деня на централния корт. В 12:00 българско време Жереми Шарди и Кристиан Гарин откриват шоуто, а след тях идва ред на двамата майстори на едноръкия бекхенд.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР