Днес говорителят на започващия утре в Пекин 20-и конгрес на

...
Днес говорителят на започващия утре в Пекин 20-и конгрес на
Коментари Харесай

Говорителят на 20-ия конгрес на ККП даде първа пресконференция

Днес представителят на започващия на следващия ден в Пекин 20-и конгрес на ККП Сун Йели заяви, че най-високият партиен конгрес ще бъде открит на следващия ден, 16 октомври, в 10 часа сутринта пекинско време. Той ще продължи работа до 22 октомври.

Говорителят уточни, че незабавно след закриването на конгреса ще се състои първия пленум на новоизбрания Централен комитет, след което новите непрекъснати членове на Политбюро ще се срещнат с публицисти.

Мандатната комисия към този момент е удостоверила редовността на избора на 2296 делегати, които ще съставляват повече от 4,9 милиона партийни организации с над 96 милиона членове.

Сун Йели съобщи, че в идващия половин век най-важният въпрос в интернационалните връзки ще бъде Съединени американски щати и Китай да намерят метод да построяват вярно своите връзки. Общите ползи на двете страни са надалеч повече от разликите, а постоянните им връзки са в полза на техните нации, уточни той.

Коментирайки динамичната политика за нулева заразяемост, която Китай ползва за справяне с COVID-19, Сун Йели уточни, че съответните ограничения непрестанно се усъвършенстват. Стратегията на Пекин за превъзмогване и недопускане на огромна зараза ще бъдат точни, ефикасни и учредени на научни заключения, а координацията сред предварителната защита на COVID-19 и социално-икономическото развиване ще се усъвършенства.

Китай към момента разполага с задоволително условия, благоприятстващи развиването му, като досега е приложил серия от мощни и ефикасни ограничения за стабилизиране на пазара. В съпоставяне с останалите огромни стопански системи, китайската продължава да се развива добре и да работи като значим стабилизатор и източник на сила на световния напредък, сподели още Сун Йели.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР