Днес Google обяви старта на , курирано онлайн преживяване и

...
Днес Google обяви старта на , курирано онлайн преживяване и
Коментари Харесай

Google News Showcase стартира в България с участието на Dir.bg

Днес Гугъл разгласи старта на , курирано онлайн прекарване и стратегия за лицензиране на вести, в България. Сред медийните издатели, които се включиха в Гугъл News Showcase в България, са българският интернет портал Dir.bg, Българското национално радио, BTV Media Group, Economedia, Web Media Group, Investor Media Group, Nova Broadcasting Group и други

Панелите с вести от сътрудници в България започнаха да се популяризират в Гугъл News за Android, iOS и в мрежата, както и в Discover за iOS и Android. Участващите издатели в България ще основат News Showcase панели, които дават повече способи на читателите да се ангажират с новините и ги насочват към цялостните публикации на уебсайтовете на новинарските издания. Това разрешава на издателите да задълбочат връзките си с читателите и им дава по-пряк надзор върху представянето и брандинга.

Издателите на News Showcase могат да изберат да прибавят функционалност, при която Гугъл заплаща за достъпа на читателите до лимитирано количество от тяхното платено наличие. Това обезпечава на читателите достъп до повече публикации на обещано издание, в сравнение с биха могли да видят другояче, като ги предизвиква да научат повече за изданието - и вероятно да се абонират.

В международен мащаб Гугъл има подписани контракти за News Showcase с над 2500 издания.

Продуктът действа в 24 страни, измежду които Съединени американски щати, Франция, Испания, Полша, Словакия, Германия, Ирландия, Португалия, Обединеното кралство, Италия, Австрия, Румъния и Словения.

Партньорството на Гугъл с новинарската промишленост в България

През миналата година Гугъл надгради дългогодишното си съдействие с издателите и публицистите в България, като започва голям брой нови планове, ориентирани към битка с дезинформацията, развиване на бизнес моделите и поощряване на нововъведенията, в това число:
Партньорство с Асоциацията на европейските публицисти в България, за подкрепяне разширението на Factcheck.bg, който е сертифициран от Международната мрежа за инспекция на обстоятелствата, и създаване на sCOOL Media - план за подкрепяне на младежите да се борят с дезинформацията и да предизвикват устойчива новинарска екосистема.

През 2023 година Гугъл продължи да влага в образованието AI Design Sprint в Лондон и проведe семинар в Букурещ, целящ да даде опция на издателите да вкарват нововъведения и да усилват приходите си, в него се включиха издатели от Централна и Източна Европа, измежду които и Dir.bg.
Чрез Гугъл News Initiative бяха подготвени публицисти от редакции в България и организациите за инспекция на обстоятелства в умения за цифрова инспекция, напреднали проучвания и принадлежности в поддръжка на напъните за проверяваща публицистика.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР