Днес Google Doodle почита Лофти Заде. Той е учен, занимаващ

...
Днес Google Doodle почита Лофти Заде. Той е учен, занимаващ
Коментари Харесай

Днес Google Doodle отбелязва Лотфи Заде

Днес Гугъл Doodle уважава Лофти Заде. Той е академик, занимаващ се с компютри, с азербайджански корени. По-голямата част от живота си обаче прекарва в Съединени американски щати. Една от най-известните му разработки е " Fuzzy Logic " доктрина, която е дефинирана като опция на обичайна " Yes-Nо " логичност в опит да изясни по какъв начин хората виждат заобикалящият ги свят.

Тази негова концепция се ражда във времето, в което Заде се пробва да откри метод да програмира програмен продукт, който да разпознава ръкописен текст. Именно през днешния ден Гугъл посвещава логото си на 57 – годишнината от основаването на " Fussy Logic ".
Гугъл отбелязва с Doodle 95 години от рождението на Галина Вишневская
Днес Гугъл уважава личността на съветската оперна певица Галина Вишневская. Поводът е навършването на 95 година на тази надарена музикан...

Лофти Заде има не дребен принос за медицината, както и икономическото моделиране.

Още, до момента в който е бил на 10 години, неговото семейство се мести да живее в Иран. Именно там получава образованието си в областта на компютърните науки. По-късно продължава с образованието си в MIT.

През 1965 година приключва своя план Fuzzy Sets - Information and Cоntrol, описващ потреблението на математическите калкулации за дефиниране на човешки концепции. Лофти Заде напуща този свят през 2017 – та година, на 96 години.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР