Днес, гледайки назад към всичко случило се през изминалата година,

...
Днес, гледайки назад към всичко случило се през изминалата година,
Коментари Харесай

Audi през 2020 - как автомобилният гигант премина през най-трудното

Днес, гледайки обратно към всичко случило се през миналата година, можем да кажем доста неща. Бяхме дружно, само че разграничени, отменихме проектите си, само че направихме нови, останахме си у дома, само че въображаемо и цифрово бяхме на пистата - не се предадохме и гледахме с вяра към новата година, в която да сме още по-силни. И Audi направиха същото.
" Четирите кръга " – признакът на един от най-старите автомобилни производители в Германия

За Audi безспорно 2020-a беше прочувствена и даде обещаваща поръчка за мястото си измежду най-иновативните и конкурентоспособни производители на пазара. Автомобилният колос си сподели довиждане с DTM като фабричен участник, само че преди този момент подвигна и трите шампионски трофеи за втори следващ път. Това беше триумфално " довиждане " за Audi RS 5 DTM и турбо ерата със спортни коли от Клас 1, само че и обещаващо " здравей " за идната глава от историята, която ще пристигна, пък каквото ще да става.

За в бъдеще напъните на Audi в моторспорта ще са съсредоточени към устойчива електрическа подвижност посредством шампионата с електрически болиди Формула Е. Когато става дума за автомобилните компании и техните практики за справяне с Коронавирус рецесията, погледът ни безспорно се стопира върху Audi и авангардните тактики, посредством които водещата в автомобилостроенето компания съумява да резервира работни места и даже да реализира невиждан триумф в историята на продажбите си през последното тримесечие на 2020 година.

Audi отдава извънредно внимание на движещата мощ на компанията – своите чиновници, като им обезпечава безвредно и несъмнено работно място. В името на обществената отговорност и запазването на концепцията за съгласуваност сред екипите компанията създава и вкарва виртуалното 3D пространство “Audi spaces”, като копие на действителната работна среда, създавайки доста благоприятни условия за взаимоотношение.

Глобалната пандемия попречва и 90-ото издание на автомобилното ревю в Женева, по време на което щеше да бъде показан Audi A3 Sportback - четвърто потомство на модела, съчетаващо напредничав дизайн и новаторски технологии. Въпреки това международната премиера се реализира в цифров формат - стъпка, която доста марки се оказаха принудени да подхващат, само че несъмнено не всички съумяха в реалност да създадат, тъй като дигитализацията, въпреки и неизбежна, не е толкоз лесна за реализиране. Но Audi го направиха и както през 1980-а бяха звезди на Женевския автосалон, вдигайки покривалото от най-известния модел на марката – спортното купе със задвижване на четирите колела и петцилиндров турбо мотор Audi Quattro, по този начин и в този момент излязоха самоуверено на сцената, с цел да покажат най-новия член на фамилията.

Четири пръстена и четири задвижвани колела!

Quattro със своите инженерни решения и системи е освен гражданска война за автомобилния свят, само че и оказа помощ на марката да господства света на рали надпреварите, както и на други шампионати по целия свят. Задвижването на четирите колела е съществена запазена марка и дирек на Audi към този момент повече от 40 години. Големият триумф варира от ръчно заключващия се централен диференциал през 1980 година до трите електрически мотора, които задвижват новите модели S от продуктовата линия на.

Иновативните решения на Audi не се изчерпват дотук. С взор към бъдещето и отпратка към традицията, Audi e- GT concept съчетава концепцията за съвременно лъчение и по-нисък разход с помощта на напълно електрическо задвижване. Със 100% еко-електричество и топлота от възобновими източници, серийното произвеждане на най-мощния електромобил на Audi е въглерод-неутрално, което е единствено още една стъпка към постигането на устойчиви цели и декларира отговорно отношение към проблемите със замърсяването на околната среда.

На задача
Eкологичната им стратегия включва разнородни ограничения в производството и логистиката за дейно и стабилно понижаване на екологичния отпечатък. Фокусните точки включват декарбонизация, успеваемост на ресурсите, биоразнообразие и иновационни решения за потребление на водата. Предвид възходящия интерес към електрическите и хибридните коли и нуждата околната среда да бъде опазена, компанията от Инголщад възнамерява да отстрани напълно моторите с вътрешно горене от своите модели в границите на идващите 10–15 години. План, който пандемията не можа да анулира.

Изминалата година единствено затвърди името на марката измежду главните иновационни водачи. Главният изпълнителен шеф на Audi, Маркус Дюсман, започва обещаващ план “Artemis” – звено за ускорено създаване на спомагателни модели коли. Проектът се концентрира върху новите технологии за електричество, като първата задача на ръководителя на звеното, в лицето на основния инженер Алекс Хицингер, е основаването на високоефективен електромобил. За реализирането на следващия упорит план още веднъж е необходим " Прогрес посредством технологии ", или Vorsprung durch Technik, както гласи повече от половин век слоганът на от Audi. Вижте още във видеото:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР