Днес главно в източните и южните райони ще има краткотрайни

...
Днес главно в източните и южните райони ще има краткотрайни
Коментари Харесай

Очаква ни по-хладен и ветровит уикенд

Днес основно в източните и южните региони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, само че от северозапад облачността ще се раздира и понижава.

През деня ще е прохладно, само че по здрач северозападният вятър ще стартира да отслабва.

Ще е сензитивно по-хладно, с преобладаващи оптимални температури сред 20° и 25°, за София - към 20°. Това заяви за Агенция "Фокус " дежурният синоптик Евгения Егова от Национален институт по метеорология и хидрология.

С прекосяването на студения атмосферен фронт налягането бързо ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието

ще е най-вече облачно, с валежи от дъжд. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, с който температурите ще се намаляват и оптималните ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

ще доминира облачно време. Краткотрайни превалявания ще има тук-там, основно в планините в Източна България и Рило-Родопската област. В крайните южни планински региони преваляванията ще са по-интензивни.

След обяд над Западна Стара планина облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 7°.

По-хладното време ще продължи и през идната седмица.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР