“Днес главният прокурор Иван Гешев поиска от Народно Събрание моя

...
“Днес главният прокурор Иван Гешев поиска от Народно Събрание моя
Коментари Харесай

Радостин Василев: Искат имунитета ми заради емоционален разговор с мой колега преди година

“Днес основният прокурор Иван Гешев изиска от Народно Събрание моя имунитет поради това, че преди година разговарях прочувствено с мой сътрудник народен представител по телефона “, това написа Радостин Василев от Политическа партия във фейсбук профила си.

В предлагането на наблюдаващия прокурор от СГП се показва, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Радостин Василев за закононарушение – за това, че през м. юни 2022 година посредством заплашване Радостин Василев e направил опит да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.

Става въпрос за спор сред Радостин Василев и някогашната депутатка от " ИТН " Христинка Иванова. В края на 47-ия парамент Василев, който до тогава бе министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да премине към " Промяната " и опита да отдели задоволително депутати от Слави Трифонов, с цел да ресурси държавното управление на Кирил Петков на власт. Христинка Иванова е била една от агитираните от Василев, стана ясно от записи, оповестени от зам.-шефа на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. В тази записи се чуваше по какъв начин Василев се пробва да притисне Иванова да напусне Има Такъв Народ и й изяснява, че праща хора да се подпише, предава 24 часа. 

“Няма обвинявания и не е желан имунитет и за десетки други закононарушения през последните 12 години, които изкараха хората на улиците. Престъпление няма, само че искане на моя имунитет има. Трябва да има сериозен публичен спор и решителни законодателни промени ”, написа още Василев във фейсбука си в понеделник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР