Днес германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че се готви за

...
Днес германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че се готви за
Коментари Харесай

Щайнмайер: Готвим се за дълга война в Украйна

Днес немският президент Франк-Валтер Щайнмайер съобщи, че се готви за " дълга " война в Украйна, откакто съветската атака навлезе във втората си седмица. В речта си в Литва, където посети немските войски, ситуирани в балтийската страна - членка на НАТО, Щайнмайер съобщи, че не вижда " никакви признаци, че войната скоро ще завърши ". " Вероятно ще бъде дълга и ние ще бъдем търпеливи ", сподели той пред кореспонденти, дружно с литовския си сътрудник във военната база Рукла в центъра на страната.
Наричайки войната " нарушаване на интернационалното право ", той съобщи, че " никой в хода на историята няма да може да оправдае това, което се случва в Украйна сега ".

" Това, че родителите губят децата си, че техните деца губят родителите си, че хората губят всичко ", добави той. Германия управлява многонационалната бойна група на НАТО в Литва и неотдавна усили броя на военнослужещите си там. В четвъртък Щайнмайер предложи утешение на балтийската страна, която се притеснява, че Русия ще се насочи към нея като последваща, в случай че Украйна падне. " Солидарността на Алианса работи без " в случай че " или " само че ", сподели той, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР