Днес германски партии се срещат, за да обсъдят най-проблемната тема

...
Днес германски партии се срещат, за да обсъдят най-проблемната тема
Коментари Харесай

Разногласия за мигрантите ден преди края на проучвателните преговори за коалиция в Германия

Днес немски партии се срещат, с цел да обсъдят най-проблемната тематика - имиграцията, защото имат различия за ограничението й. Преговорите ще се проведат ден преди да приключат проучвателните диалози за образуване на коалиция , оповестява Ройтерс.

 Миграцията, климатът и енергетиката влачат договарянията за коалиция в Германия
Миграцията, климатът и енергетиката влачат договарянията за коалиция в Германия

Липсата на съвестност би трябвало да се приключи

Германският канцлер Ангела Меркел желае проучвателните договаряния да приключат в четвъртък, когато локалните медии чакат водачът на страната да притисне всички страни, с цел да реализиран компромис преди да стартират публични съдружни договаряния.

63-годишната Меркел желае коалиция сред консерваторите, Свободната демократическа партия и Зелената партия.

Днес договарящите екипи ще се опитат да сближат позициите си за имиграцията - проблематична тематика, която коства поддръжка за Меркел на парламентарните избори през септември след решението й през 2015 година да отвори немските граници за повече от 1 милион мигранти. От това се възползва крайнодясната " Алтернатива за Германия ".

 Германските партии възобновиха съдружните договаряния след „ смяна на атмосферата”
Германските партии възобновиха съдружните договаряния след „ смяна на атмосферата ”

Тази седмица ще обсъдят образованието, цифровизацията, пенсиите, пазара на труда и вътрешната сигурност

Консервативният блок на канцлера се съгласи да постави таван на броя на одобряваните мигранти в Германия на година до 200 000, което се отхвърля от Зелената партия.

" Трябва да има ограничаване ", сподели министър председателят на Хесен Фолкер Буфие пред телевизия ARD.

" Ние считаме, че 200 000 е рационално равнище, в случай че човек види последните години. Но ние към момента не сме постигнали задачата си ", добави той.

Партиите също по този начин към момента не могат да се схванат за броя на чужденците , които са квалифицирани да се причислят към роднините си, получили леговище в Германия.

Запитан дали през днешния ден договарянията ще оказват помощ за превъзмогване на разликите, Буфие отговори: " Уверен съм. Ще забележим ".

Източници от Християндемократическия съюз обявиха, че през вчерашния ден вечерта Меркел и други високопоставени консерватори са пили вино със съпредседателя на Зелената партия Катрин Гьоринг-Екарт. Но в това време сигналите от договарянията са разнообразни.

Преговарящите също ще обсъдят Европа, финансите и енергийната политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР