Днес ГЕРБ внася в парламента искане за извънредно заседание на

...
Днес ГЕРБ внася в парламента искане за извънредно заседание на
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска компенсации за скъпия ток за училища, детски градини и социални услуги

Днес ГЕРБ внася в Народното събрание искане за изключително съвещание на енергийната комисия при започване на идната седмица, а още в сряда Народно събрание да вземе решение да се компенсират общини, църкви, учебни заведения, детски градини, културни институти, превоз поради цената на тока. ГЕРБ упорстват за отплата по модела, който беше прибавен за ЕРП-тата, а точно 100% покриване в разликата в сметките за ток.

" Общинските лечебни заведения имат извънредно нищожно финансиране. Увеличаването на цената на електрическата енергия води до това, че близо половината от средствата им отиват за заплащане на ток. Те не получават държавна помощ, не могат да спрат да лекуват пациентите и не могат да усилят клиничните пътеки. Държавата отсъства. Здравеопазването се неглижира от държавното управление. Предстоят програмирани банкрути на лечебни заведения от държавното управление на Кирил Петков ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен здравен министър Костадин Ангелов.

Особено трагична е обстановката в просветителните институции, където се отопляват на електричество. Предупредихме, че няма институция, която да може да посрещне това нарастване. То не е 20-30%, а 150-200%, уточни пък Красимир Вълчев. По думите му парите, които били заделени за поправки, площадки и спомагателни хонорари, в този момент щели да отидат за заплащане на ток.

Общините с изключение на да заплащат уличното осветяване, изпитват компликации да заплащат и всички други действия. Много е значимо казусът да бъде решен и да има отплата в общинските бюджети, настоя някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев. ГЕРБ ще желае изключително съвещание на енергийната комисия още идващия вторник, само че което да се прегледа предлагането им за обезщетения.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР