Днес ГД Национална полиция представя годишния си отчет. За да

...
Днес ГД Национална полиция представя годишния си отчет. За да
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков за главния прокурор: Г-н Гешев за мен е абсолютно компрометиран

Днес Групово дело " Национална полиция " показва годишния си доклад. За да изслушат отчета пристигнаха министър председателят Кирил Петков и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Министър-председателят Кирил Петков откри началото на събитието, като насочи одобрение към Министерство на вътрешните работи.

Искам да поздравя персонално Министерство на вътрешните работи, че е на страната на народа. В момента сме във времена на смяна и всеки би трябвало да застане от страната на народа или на страната на статуквото, корупцията, недосегаемите, съобщи министър председателят.

Министерство на вътрешните работи е институцията, която избра и е част от страната на закона, на народа, добави той.



Искам да ви поздравя, че имахме почтени избори, тъй като в случай че локалните дерибеи продължаваха да управляват вота, може би всички ние през днешния ден нямаше да сме тук. Дори опозицията не може да каже нищо по този мотив. Факт е, че сега в българския парламент партиите са позиционирани по този начин, както народът ги е избрал, акцентира Кирил Петков.

Второ - законността се връща в България. Никой не е над закона, към този момент няма ваши, няма наши. Ясно декларирахме, че не ни е боязън - нито от хората в подземния свят, нито от хората, били част от корупционния модел на предходната власт. Факт е, че прокуратурата на България не работи, съобщи министър председателят. Аз имам вяра, че има почтени прокурори, че има смели прокурори и от ден на ден хора ще се причислят към нас. Г-н Гешев за мен е безусловно злепоставен, даже към този момент на равнище Европейски Съюз, добави Кирил Петков.

Промяната е дълъг и сложен развой, само че аз имам вяра че е допустимо. Страхът е изостанал, законността е на челен ред, добави Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР