"Днес, Г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да

...
"Днес, Г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да
Коментари Харесай

БСП към Борисов за Луковмарш: Ще реабилитирате ли фашизма?

"Днес, Г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да реабилитирате фашизма, или да се изправите против него! Не позволяваме, че държавното управление се ангажира с идеята за реабилитация на фашизма и в това време чакаме ясни дейности от Вас за ограничение и премахване на тези уродливи политически феномени ", обърнаха се от левицата към министър-председателя.

Ето какво още се споделя в декларацията:

"Повод за този наш зов е идната, станала към този момент постоянна февруарска политическа провокация, наричана от уредниците ѝ Луковмарш. Още през август 1941 година в Атлантическата харта държавните управления на Англия и Съединени американски щати декларират, че „ след окончателното заличаване на нацистката робия страните се надяват да се откри мир “. Хартата е в основата на Декларацията на Обединените народи, подписана на 1 януари 1942 година от представителите на 26 страни, воюващи против Тристранния пакт, както и на подписаната по-късно Харта на Обединените народи.

Очевидно, манифестиращите през последните петнадесет години в София с портретите на военачалник Христо Луков не мислят, че фашизмът е бил робия . Ако някой не познава действителната история на БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ЛЕГИОНИ (БНЛ), може да се подведе и да привиди в БНЛ организация на почтени и въодушевени патриоти.

Ние, социалистите, и през днешния ден сме уверени, че решенията, които постанова Ньойският контракт на България, са неприемливи и имат пагубни последствия за Отечеството ни. Но те не са инцидентни и имат своите учредения. Народът ни ги е нарекъл Втора национална злополука. БНЛ стават една от организациите в България, които намерено застават на позициите на расизма, ксенофобията и антисемитизма. БНЛ е организация, построена върху концепциите за омразата и насилието. Това е фашистка организация – най-мощната измежду дузината сходни, които са възниквали в България след Първата международна война.

През 1947 година в Париж Обединените нации от Антихитлеристката коалиция подписват кротичък контракт с България. В неговия член 4 България се ангажира да вземе ограничения за разтурянето на организациите от фашистки вид и се задължава да не позволява отсега нататък съществуването на сходни организации.

Българска социалистическа партия неведнъж, на процедура всяка от последните петнадесетина години, е изразявала митинг против провеждането на Луковмарш. Ако някой сегашен юноша няма ясни показа за най-новата ни история, то актуалното държание на българското държавно управление, което се пробва да се скрие зад тила на софийския кмет, госпожа Йорданка Фандъкова , е неприемливо. Проблемът за проявата Луковмарш е на държавното управление на България.

Господин Премиер, давате ли си сметка, че това се случва по време на Вашето ръководство? Никакви официозни визити, да вземем за пример на паметни места на респект към жертвите на Холокоста, не могат да затъмнят обстоятелството, че по време на Вашето ръководство български извънредно десни радикали показват респект към един прям фашист.

Наскоро идейни съидейници на тази идея ясно обявиха желанието посредством Луковмарш София да стане общоевропейско място за респект към нацизма. Отговорността за противодействието на тези желания е и на Външното, и на Вътрешното и на Правосъдното министерство и най-много персонално Ваша, като човек, оглавяващ българското държавно управление. Големият въпрос е за популяризирането и налагането на фашистки, нацистки и други коренно антидемократични хрумвания в днешна България. Фюрерското начало е основна характерност на фашистките режими.

Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на фашизъм и неонацизъм в страни от Източна Европа провокират безпокойството на демократично настроените жители и цялата демократична общественост.

Силите, които се стараят да оправдават фашизма през днешния ден, прикриват обстоятелството, че по решение на Великите сили – Съединени американски щати, Англия и Съюз на съветските социалистически републики, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат спътници на Хитлер, се организират трибунали за съдене на виновниците за замесване на страните на страната на Хитлер.

Правят се, че не схващат, че Народният съд от 1945 година е едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване. Правят се, че не схващат и не помнят, че през войната България бе победена и Мирният контракт я санкционира точно като страна-съюзник на Хитлер. Десет години след сключването на Парижкия кротичък контракт България не бе допускана в Организация на обединените нации точно като фашизирана страна, станала част от Оста „ Рим - Берлин - Токио “.

Ардити: ”Луковмарш”? - ”Да” за героя, ”против” за политика >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР