Днес Франция обяви, че ще осигури още десетки леки танкове

...
Днес Франция обяви, че ще осигури още десетки леки танкове
Коментари Харесай

Франция обеща на Украйна повече леки танкове и бронирани автомобили

Днес Франция разгласи, че ще обезпечи още десетки леки танкове и бронирани коли за украинската войска, както и образование на бойците, които ще ги употребяват.


В взаимното си изказване френският президент Еманюел Макрон и украинският президент Володимир Зеленски също по този начин приканиха за нови наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

" През идващите седмици Франция ще образова и оборудва няколко батальона с десетки бронирани машини и леки танкове, в това число AMX-10RC ", се споделя в изказването.

Париж ще насочи напъните си и " в поддръжка на потенциала за противовъздушна защита на Украйна, с цел да отбрани популацията си от съветски удари ".

" Украйна и Франция са съгласни, че е належащо да се ускори груповият напън върху Русия посредством спомагателни наказания, с цел да се отслаби способността на Русия да продължи противозаконната си нападателна война. "

Изявлението на двамата водачи пристигна откакто Зеленски долетя във Франция късно в неделя и се причисли към Макрон на вечеря в Елисейския замък.

" Париж. С всяко посещаване отбранителните и настъпателните качества на Украйна се уголемяват ", написа Зеленски в Туитър, до момента в който летеше към военновъздушната база Вилакубле.

" Връзките с Европа стават все по-силни, а натискът върху Русия нараства ", добави украинският водач./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР