Днес Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) обяви, че

...
Днес Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) обяви, че
Коментари Харесай

Русия обвини Христо Грозев в сътрудничество с украинските тайни служби, той отрича

Днес Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) разгласи, че е осуетила опит на украинските разследващи служби да вербуват съветски боен водач и да отвлекат съветски военен аероплан. Според ФСБ българският проверяващ публицист Христо Грозев е оказал помощ за вербуването на водача : твърди се, че той е намерил двама куриери, които са срещнали пощальон от Москва на гарата в Липецк, който носел 4 хиляди $: тези пари са били предопределени за водача с цел да отвлече самолета, осведоми съветската работа на Би Би Си.

Грозев, който сътрудничи на плана Bellingcat (признат в Русия освен като " задграничен сътрудник ", само че и като " нежелана организация " ), има дълга история на борба с съветските специфични служби. През в продължение на доста години и се твърди, че са го отровили с " Новичок ".

Самият Грозев отхвърля присъединяване си в интервенциите на спецслужбите. В диалог с радио " Свобода " (признат за " задграничен сътрудник " в Русия) той сподели, че екипът на Bellingcat снима документален проверяващ филм за това по какъв начин ФСБ и украинските специфични служби играят на игра, пробвайки се да се мамят взаимно. Това следствие би трябвало да бъде оповестено скоро, добави той.
 Bellingcat: Делото против детективите, помагали на Навални, удостоверява, че отровителите са от ФСБ
Bellingcat: Делото против детективите, помагали на Навални, удостоверява, че отровителите са от ФСБ

Тримата разгласиха персонални данни на агенти…

Припомняме, че точно Bellingcat отравянето на българския предприемач Емилиян Гебрев и детонацията в чешкия оръжеен склад във Врбетице, като обявиха, че уредниците на гърмежа - офицери от съветското военно разузнаване ГРУ, са забъркани и в опита за нападение против Гебрев . Тогава информацията без публикувана от интернационалната проверяваща група Bellingcat, съветското издание The Insider, немското Der Spiegel и чешкото Respekt.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР