Днес Европейският парламент публикува последния си Евробарометър преди изборите през

...
Днес Европейският парламент публикува последния си Евробарометър преди изборите през
Коментари Харесай

Как да спечелим европейските избори?

Днес Европейският парламент разгласява последния си Евробарометър преди изборите през юни. Резултатите от изследването, включващо отговорите на 26 411 интервюирани, отговорите на които са взети сред 7 февруари и 3 март, дават на ръководителите на акциите комфортна моментна фотография на публичните настройки седмици преди изборите. От „ Politico “ разгледаха цифрите, с цел да основат управление малко по малко за продобиване на цялото събитие.

Стъпка 1: Съсредоточете се върху основните въпроси.

В целия Европейски Съюз, макар че няма изпреварващ „ главен въпрос “, битката с бедността и общественото изключване, публичното здраве, поддръжката за стопанската система и основаването на работни места, както и защитата и сигурността бяха избрани като тематики, които би трябвало да бъдат предпочитани по време на предизборните акции .

Обикновено поляризиращи въпроси като равенството сред половете , приобщаването и разнообразието, както и филантропичната помощ и помощта за развиване се подреждат на дъното, като едвам 2% и 3% от респондентите ги дефинират като мечтани първи цели за акциите. По сходен метод по-сухите тематики като правата на потребителите и цифровизацията на европейската стопанска система и общество не съумяха да привлекат въображението на обществеността.

Интересно е, че тематиката за миграцията и убежището , въпреки и да попадна в топ 10, не се оказа толкоз значима, колкото можеше да се чака: Едва 8 % я показват като въпрос с първи приоритет, а малко по-малко от една четвърт я показват като приоритет въобще.

Стъпка 2: Но се уверете, че това са основните въпроси за вашите гласоподаватели!

Естествено, главните тематики на акцията са мощно повлияни от националните условия. Може би не е инцидентно, че страните от „ източния фронт “ на Европейски Съюз са най-загрижени за защитата и сигурността на блока . По сходен метод фактът, че миграцията и даването на леговище са главен въпрос в Кипър и Малта , отразява видимостта на този въпрос в тези страни.

Освен това предпочитаните тематики на акциите се разграничават според от поколението : За представителите на поколението X, бейби бумърите и хората, родени преди 1946 година, защитата и сигурността на Европейски Съюз са преди всичко. От друга страна, милениалите дават приоритет на поддръжката на стопанската система и основаването на работни места, а поколението Z се концентрира върху битката с изменението на климата.

Стъпка 3: Молете се хората да се появят

Добри вести! Данните на Евробарометър демонстрират, че 60% от европейците най-малко се интересуват от идните избори . Това може да звучи като ниско сложена летва и е по този начин, тъй като е по този начин – в изследването на Евробарометър преди изборите през 2019 година малко по-малко от 50 % оповестяват за интерес. Освен всичко останало това е първото изследване на Евробарометър от 2011 година насам, в което повече жители на Европейски Съюз имат позитивна визия за Европейския парламент , в сравнение с неутрална, тъй че оттук насетне може единствено да се върви нагоре. Седемдесет и един % от европейците декларират, че евентуално ще гласоподават през юни, което е с 10 % повече от тези, които са декларирали, че ще гласоподават през 2019 година /въпреки че в последна сметка единствено 51 % са го направили/.

Въпреки историята на ниската изборна интензивност /въпреки че през последните години тя се повишава/, ръководителят на Парламента Роберта Мецола изрази оптимистично мнение, като сподели:

„ Европейците са наясно, че залогът пред урните е висок. Осем от всеки 10 европейци споделят, че гласуването е още по-важно, като се има поради подтекстът.

Като се има поради, че данните от това изследване са най-вече от февруари, продължаващите международни рецесии биха могли да продължат да слагат изборите в центъра на вниманието в по-голяма степен, в сравнение с през предходните години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР