Днес ЕС предприе решителна стъпка, за да се изправи срещу

...
Днес ЕС предприе решителна стъпка, за да се изправи срещу
Коментари Харесай

ЕС пести солидарно газ срещу руското изнудване

Днес Европейски Съюз предприе решителна стъпка, с цел да се изправи против опасността от цялостно спиране на газа от страна на (руския президент Владимир) Путин . Решително поздравявам утвърждението от страна на Съвета на Регламента по отношение на координирани ограничения за понижаване на потреблението на газ , съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от представителя на Комисията Ерик Мамер в особено прессъобщение за медиите.

Политическото съглашение, реализирано от Съвета в рекордно къс период въз основа на, ще подсигурява проведено и координирано понижаване на потреблението на газ в целия Европейски Съюз , с цел да се подготвим за идната зима.

Споразумението добавя всички останали дейности, подхванати досега за диверсифициране на източниците на газоснабдяване, ускорение на развиването на възобновимите енергийни източници и повишение на енергийната успеваемост.

Постигнатото съглашение за е от огромно значение и ще спомогне да бъде посрещната зимата с цялостни газохранилища, споделя Фон дер Лайен.

Предвидена е опцията за оповестяване на изключително състояние в Европейски Съюз, което да докара до наложително понижаване на потреблението на газ в държавите-членки . Това дава мощен сигнал, че Европейски Съюз ще направи всичко належащо, с цел да подсигурява сигурността на доставките си и да отбрани своите консуматори - битови и промишлени.

Със взаимните дейности за понижаване на потреблението на газ и като регистрира съответните национални специфики, Европейски Съюз сътвори база за належащата взаимност сред страните членки в лицето на енергийното изнудване от Владимир Путин. Съобщението на " Газпром ", че без основателна техническа причина, в допълнение илюстрира ненадеждния темперамент на Русия като енергиен снабдител, се споделя в известието.
 Путин предизвестява Европейски Съюз, че доставките на газ може да продължат да понижават
Путин предизвестява Европейски Съюз, че доставките на газ може да продължат да понижават

Това ще стане поради иден ремонт на друга турбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР