Днес експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
Днес експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

РИОСВ – Варна и БДЧР отбелязoха Световния ден на влажните зони

Днес специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Варна и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ бяха посетители на мероприятие с деца от II -ра група в ЦДГ „ Звездичка “, гр. Варна. Малчуганите се срещнаха с жителите във влажните зони, в това число и с типове в териториалния обсег на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, обитаващи Дуранкулашко и Шабленско езеро. След беседата децата се забавляваха с тематични гатанки, песни и танци. В края на мероприятието дребните природолюбители получиха награди, а детската градина беше наградена с грамота за присъединяване си в самодейността.

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На тази дата през 1971 година в иранския град Рамсар, ситуиран на брега на Каспийско море, е призната интернационалната Конвенция за влажните зони, известна като Рамсарска спогодба.

С тематиката всяка година се подчертава на разнообразните изгоди на влажните зони за човечеството и природата. Темата за 2024 година е „ Влажните зони и благосъстоянието на индивида “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР