Днес Египет е домакин на среща на израелски и палестински

...
Днес Египет е домакин на среща на израелски и палестински
Коментари Харесай

Египет е домакин на среща на израелски и палестински представители

Днес Египет е хазаин на среща на израелски и палестински представители. Тя ще се организира в курортния град Шарм ел-Шейх, а задачата ѝ е да се положат оптимални старания, които да доведат до успокояването на вълната от принуждение на Западния бряг преди свещения мюсюлмански месец Рамадан, предава Ройтерс.

Петстранната среща следва срещата на високо ниво в Йордания на 26 февруари, извършена с посредничеството на Съединени американски щати - първата по рода си от години насам, която обезпечи обещания от страна на Израел и Палестина за деескалация, само че беше провокирана от фракции и от двете страни и не съумя да спре насилието.

Срещата в Шарм ел-Шейх " има за цел да поддържа разговора сред палестинската и израелската страна за прекъсване на едностранните дейности и ескалацията, да се прекъсне съществуващият цикъл на принуждение и да се реализира успокоение ", се споделя в изказване на египетското външно министерство. Това би могло да " улесни основаването на климат, който да подкрепи възобновяването на мирния развой ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР