Днес един бездомник ми се разкрещя. Нахока ме, че изхвърлям

...
Днес един бездомник ми се разкрещя. Нахока ме, че изхвърлям
Коментари Харесай

Самозапалване

Днес един скитник ми се разкрещя. Нахока ме, че изхвърлям торбичката, в която съм събрал лайното на кучето си в кофата за отпадък. В първия миг се ядосах. Не стига че шетам след кучето си, ами по тази причина да получавам и укор. По-точно ругатня.

Да, от време на време би трябвало малко време с цел да разбереш… Осъзнах, че там където изхвърлям лайното този човек си търси храната. По-дяволите и бедност. Ако и на мен някой на масата, на която хапвам, ми плесне лайно и аз ще ругая.

Някак, апропо, и даже с скука отминаваме нещо втрещяващо. Има и по-лошо от псуващ клошар. Хора се самозапалват от апетит. Самоубиват се по извънредно мъчителен метод и повода по тази причина е бедност. Мизерия в най-чист тип – липса на храна. Дори по-лошо - Липса на вяра за храна.

Чудя се по кое време българите са се самоубивали от липса на храна? Че това даже по време на турското иго не е било. Знам, знам… наличие, подкастряне, почесване, оплождане. Не е било иго. Но да се върнем на тематиката. Днес хора се палят от апетит. Преди петдесет години не е било. Преди 10 също. Става през днешния ден. Когато сме в Европейския съюз и имаме евродепутати. Когато участваме в филантропични помощи за трети страни.

В момента разполагаме с ГМО, с които можем да изхраним гладуваща Африка. Всъщност, това беше и мотивът да се основат тези организми. Африка обаче продължава да гладува. Явно на Африка не и се яде.

Но от тези ГМО толкоз ли няма за гладуваща Европа?

Стоп! Каква е тази дезинформация. Европа не е гладуваща. Сигурен съм че има цветна таблица по този въпрос. И поради тази таблица в Европа не може да има гладни хора. Не може да има и самозапалвания от апетит. Това е полуда.

Европа отвори порти за милиони емигранти. Европа дава дотации на тези милиони емигранти. Значи Европа не е отговорна. Щом дава, значи има в остатък. Макроикономически сме добре. Казвам го тъй като по този начин съм го чул. Може и да е подправена вест. Всичко ни е наред съгласно някакви шибани цветни диаграми и даже сме първенци по всякакви стопански индикатори. Хвалят ни. Показват ни се по малките екрани и уеб сайтове данни, че макроикономически сме цъфнали и вързали. Биели сме Гърция като маче у стълб по сума ти индикатори. Направо ни дишат праха. Но не съм чул в Гърция да има самозапалване от апетит.

Да не приказваме за страни от третия свят. Там също не се палят от апетит. Променят живота си като прецапат няколко граници и идват в богатата Европа на прехрана. И я получават, само че в това време коренни поданици на Европа (такива сме) се палят от апетит. Защото прехрана за тях няма. Дори за работилите цялостен живот няма почтена пенсия.

В това има полуда. Всичко ни е наред, а се палим от апетит.

А не е ли полуда да се популяризират заеми, които можеш да изтеглиш с цел да си платиш сметките за бита. Лудост е да събираш пари от СМС-и с цел да лекуваш деца и в това време да купуваш нов държавен автопарк. Лудост е да умреш от апетит, когато хипермаркетите изхвърлят тонове непродадена храна.

Но всичко си идва на мястото, когато обявиш самозапалилият се от апетит човек за вманиачен. Проблеми с главата имал, разбираш ли. Тогава останалите полугладни намират повода за гибелта в неговата полуда, плюят си в пазвите и се молят каквото и да става да не полудеят и те. До момента, в който полудеят.

Емил Йотовски
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР