Днес е знаков ден - за празнуване и за размисъл.

...
Днес е знаков ден - за празнуване и за размисъл.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Днес е знаков ден - за празнуване и за размисъл

" Днес е знаков ден - за празнуване и за размисъл. Празнуват всички български жители, за които демокрацията, държавността, правата и свободите са висша полезност " - това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната естрада във връзка 10 ноември - началото на демократичните промени в България.

" 1989 година беше преломна в историята. На България, на Европа, на света. Тя беляза персоналната история на мнозина от нас. Тя предопредели бъдещето на мнозина от нас. Тя беше и тъга, и вяра, и тестване. Но на първо място беше вяра ", сподели още Карадайъ и добави: " Надежда, че правата и свободите не са мираж. Че правата и свободите може да подсигуряват свободното развиване на личността. Че правата и свободите може да обезпечат заслужен живот на всеки, без значение от неговия етнически генезис, религия и вяра, неговото обществено състояние, пол, занимание.

Той напомни, че създавайки Движение за права и свободи, Ахмед Доган е предал най-важните уроци по народна власт.

" Научи ни, че това е ежедневна битка и изисква виновните старания на всеки един от нас. Заедността на репресирани, угнетени, горди, почтени, работливи и честни български жители доктор Ахмед Доган трансформира в главно оръжие против тоталитарната власт и в отбрана на демокрацията. За да има всеки човек заслужен живот, с цел да бъдат обезпечени правата и свободите на всеки български жител, с цел да реализираме действително европейските стандарти на живот, ние би трябвало всеки ден да отстояваме мира и демокрацията, всеки ден да трупаме познания и да развиваме качествата си. Необходимо е да подредим личния си живот, да отстояваме правата си, да знаем и помним отговорностите си, да сме взискателни към себе си и към политиците, да сме толерантни между тях, към другите, към слабите и немощните, да смирим егото си, да се борим с неграмотността, да приемем като персонална идея спасяването на природата, да бъдем човечни, да бъдем солидарни, да бъдем обективни и в никакъв случай да не се отхвърляме от фантазиите си ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Той прикани през днешния ден не по-малко от началото на демокрацията да сме нащрек.

" Демокрацията изисква във всеки момент да сме на своя пост. Особено в днешните комплицирани времена на рецесии и войни. Ние помним! Но не, с цел да живеем в предишното и за предишното, а с цел да не допуснем да се повтарят грозните феномени от предишното и през днешния ден. За да можем да градим бъдещето си свободно и отговорно. В заедност! " сподели още Карадайъ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР