Днес е за теб, а утре може да е за

...
Днес е за теб, а утре може да е за
Коментари Харесай

Бивш футболист от ЦСКА с левкимия обедини португалското първенство

" Днес е за теб, а на следващия ден може да е за нас " . Това гласи надписа на огромна дървена кутия, която в последните дни обиколи съблекалните на всички клубове в португалската елитна футболна група.

На пръв взор кутията не е нищо изключително. Важно е обаче, че под капака ѝ се крие вяра, другарство и мощ . Това желаят да предадат на своя сътрудник Бернардо Тенгариня сътрудниците му.

Ако името ви се коства познато, то най-вероятно е от престоя на португалеца в ЦСКА през сезон 2012/2013. Престоят му на " Българска войска " беше къс, а по-късно Тенгариня се завърна в родината си, с цел да облече фланелките на " Фреамунде ", " Чавес " и " Боавища ".

В края на 2017 година той постави завършек на кариерата си, откакто чу ужасната диагноза - левкимия.

Неговият най-хубав другар взема решение, че в този сложен миг би трябвало да поддържа 28-годишния футболист и то по невъобразим метод - обединявайки всички 18 тима в португалското състезание.

Нито един от отборите не се колебае и посреща с отворени прегръдки дървената кутия с името на Тенгариня на капака. Вътре неговите сътрудници поставят фланелки с автограф, фотоси и пари, които да поддържат португалеца в битката му с подлата болест.

Обединението е невиждано! Нито един от тимовете даже за секунда не се колебае да изрази поддръжката си!

Самият Тенгариня схваща за жеста на своите сътрудници на специфична вечеря. Със сълзи на очи той благодари на своите сътрудници освен за жеста, а и за отделеното време, силата и вярата, с която го подаряват в сложния за него миг.

От тук нататък пътят е явен - Бернардо ще продължи да се бори с заболяването, а зад тила си ще има цялата португалска лига, обединена против подлия противник левкимията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР