Днес е вторият и по-съществен ден от срещата на високо

...
Днес е вторият и по-съществен ден от срещата на високо
Коментари Харесай

Радев: Важно е как парите за отбрана се трансформират в отбранителни способности

" Днес е вторият и по-съществен ден от срещата на високо ниво на НАТО, отдадена на 70-ата годишнина от учредяването на организацията. Важно е по какъв метод вложените пари за защита се трансформират в отбранителни качества ", съобщи президентът Румен Радев преди началото на съвещанието на Североатлантическия съвет в границите на срещата в Лондон, представен от БНР.

" Помните, че преди пет години всички страни членки поеха ангажимент разноските за защита да порастват, само че това би трябвало да става транспарантно и дейно. И тук количественият критерии не би трябвало да бъде единственият измерител. Много значимо е по какъв метод тези вложени пари се трансформират в отбранителни качества и не по-малко значимо е те да способстват и за личното икономическо развиване, и за подсилване на обществените системи, а не за тяхното изтощение ".

Радев ще направи изказване в границите на срещата на водачите на 29-те страни членки. Той има планувани и две двустранни срещи - със словашкия президент Зузана Чапутова и премиера на Испания Педро Санчес. Румен Радев е поканен и на работен обяд от американския президент Доналд Тръмп, дружно с още 8 водачи на страни от НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР