Днес е вторият ден от консултациите при президента Румен Радев

...
Днес е вторият ден от консултациите при президента Румен Радев
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Възраждане на консултации при президента

Днес е вторият ден от консултациите при президента Румен Радев с парламентарно показаните политически сили в 49-ото Народно заседание за сформиране на държавно управление и е ред на опозицията. В Президентството ще влязат едни след други трите опозиционни парламентарни сили. 

След " Възраждане " от 11:30 часа е срещата с представителите на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", а от 14:00 часа - с управлението на ПГ на " ИТН ".

" Публичната връзка сред партиите в обединението в последно време като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори, макар че измененията в Министерски съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца, макар съществуването на мощно спояващи фактори в обединението и макар внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже 2/3 от народните представители ", разяснява Румен Радев при откриването на първия кръг съвещания в понеделник. 

По време на срещите с първите две политически сили, които договарят за общ кабинет и съглашение за ръководство, президентът се интересуваше дали им е належащо още време за договаряния. Такова признаха, че им е нужно, от ГЕРБ-СДС.

Румен Радев запита и дали при възможен неуспех на тези договаряния ще смятат мандата за несбъднат, или политическата мощ има други варианти. Като такива той открои търсене на друго парламентарно болшинство, търсене на други сътрудници за ръководство или повторение на решението, взето преди 9 месеца - ръководство с различен мандат. " Тези съвещания са значими и се надявам на добър и градивен разговор за изясняване на тези въпроси ", уточни още президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР