Днес е вторият ден от историческата визита в Ирак на

...
Днес е вторият ден от историческата визита в Ирак на
Коментари Харесай

Папа Франциск се среща с аятолах Али ал Систани в Ирак |

Днес е вторият ден от историческата аудиенция в Ирак на папа Франциск. Той е първият глава на Римокатолическата черква, който посещава страната. 

При идването си Светият отец съобщи, че се чувствал задължен да посети страната, която страда от войни и терористични набези години наред. Той апела за завършек на насилието и на религиозните спорове. Това е първо задгранично посещаване на Франциск от началото на пандемията.

Заради противоепидемични съображения - събитията с присъединяване на папата са лимитирани за необятната бщественост поради опасения от всеобщо събиране на хора. Самият Франциск към този момент е имунизиран с 2 дози от препарата на " Пфайзер/Бионтех ".

Днес е планувано папата да посети свещения за шиитите град Наджаф, с цел да се срещне с 90-годишния висш шиитски нравствен лидер в Ирак аятолах Али ал Систани.  

Утре се чака Франциск да организира молитва на Църковния площад в Мосул, отдадена на жертвите от войната с групировката " Ислямска страна ", която лиши живота на десетки хиляди хора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР