Днес е вторият ден на траур в Сърбия заради трагедията

...
Днес е вторият ден на траур в Сърбия заради трагедията
Коментари Харесай

Втори ден на траур: Погребват загиналите ученици в Сърбия

Днес е вторият ден на печал в Сърбия поради нещастието в белградското учебно заведение " Владислав Рибникар " и всеобщото ликвидиране край Младеновац, южно от столицата. Знамената в цялата страна са спуснати на половина.

На местата, на които се разиграха нещастията, само че и на площади и други публични места, хора палят свещи, поставят цветя и оставят разнообразни предмети с благопожелание ужасът в никакъв случай да не се повтори.

Днес са погребенията на четирима възпитаници и охранителя на учебното заведение, както и на пет от убитите момчета, починали при стрелбата в четвъртък вечерта.

Правителството на Сърбия одобри късно през вчерашния ден препоръчаните от президента Александър Вучич законови промени за повишение на сигурността в страната след двете всеобщи убийства в сряда и четвъртък.

Чрез спомагателни инспекции и условия законните притежатели на оръжие ще бъдат сведени от 400 хиляди на 40 хиляди, а силите на реда ще бъдат попълнени с нови 1200 чиновници, даде обещание сръбският президент. Притежателите на нелегално оръжие могат до 8-ми юни да го предадат в полицията без последствия.

Нападателят, който в четвъртък вечерта умъртви 8 души край Младеновац, южно от Белград, беше арестуван през вчерашния ден сутринта и остава в ареста за 48 часа, заяви сръбската полиция. А бащата на 13-годишното момче, арестувано за убийството на девет души при пукотевица в учебно заведение в центъра на Белград в сряда, отхвърли да носи отговорност за нападението.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР