Днес е време за празник! В Деня на славянската писменост

...
Днес е време за празник! В Деня на славянската писменост
Коментари Харесай

Една голяма, истинска и силна любов на 104!

Днес е време за празник! В Деня на славянската книжовност и просвета преди 104 години за първи път се появява любовта, тръпката, мощната страст, които ще бележат живота на генерации почитатели на един от знаците на българския футбол и спорт - Левски.

Група младежи от Втора мъжка гимназия се събират на тази дата през 1914 година, с цел да основат клуб, който преодолява превратностите на ориста към този момент повече от век. Левски е едно от дребното неща в България, основани по царско време, претърпели мракобесния комунизъм, с цел да го има и в този момент и в модерните времена на демокрацията.

Младежите вземат решение да кръстят тима точно на светинята в българската история, с цел да се слави името му и в поколенията отсега нататък. Идеята е на Борис Василев-Боркиша, който изяснява избора си по следния метод:

"Предложих Васил Левски за наш патрон, тъй като не желаех в името на клуба ни да има непознато въздействие и тъй като се възхищавах от Апостола на свободата, виждах в него пример на храброст, сръчност и подвиг, на безпределна обич към народа и на подготвеност за всеотдайност ", декларира Боркиша.

Така тази група млади момчета, водени от национализъм, чиста обич и с вторачен убеден взор в бъдещето, поставят основите на един от рупорите в българския футбол, на една от безконечните величини в него. На безконечната обич на генерации левскари, които ще предават любовта си от татко на наследник и по този начин към този момент повече от един век.

Титли, купи, оценки... Във витрината на "сините " от София ги има доста, въпреки че почитателите са безапелационни, че не това е повода да обичат до лудост своя тим. Идеята, полезностите, борбата до последно, "фланелката с "Л " начело, която се облича върху сърцето " - това са нещата, които вълнуват левскаря към този момент 104 години и поради които този тим е нещо особено за милиони последователи по света и у нас.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР