Днес е време, в което тези идеи, за които се

...
Днес е време, в което тези идеи, за които се
Коментари Харесай

Нинова: Само за 5 месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция

Днес е време, в което тези хрумвания, за които се борихме години наред, стават действителност. Днес ви поисквам със самочувствие да отидете при вашите връстници и да им кажете, че младежката политика към този момент е реалност. Защото единствено за няколко месеца реализирахме това, за което се борихме 10 години в съпротива . Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на VІ-тата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия.

Увеличи се майчинството, усилиха се детските надбавки за развъждане на дете през втората година, най-сетне фантазията ни за безвъзмездни детски градини и ясли е реалност. Правителството отпусна в допълнение финансиране за учебни рейсове в отдалечените и дребните обитаеми места, с цел да може всяко дете да има достъп до обучение, усилиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската рецесия с действителни ограничения за младите и децата, декларира Нинова, представена от пресцентъра на левицата.

" Нашето предпочитание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, с цел да обърнем внимание на родното изкуство, е реалност. Онези 200 лв. за ваучери към този момент могат да се употребяват за културни мероприятия. А и с актуализацията на бюджета в този момент тези средства се усилват от милиард на милиард и 200 . Правителството пое гаранциите пред банките за заемите на студентите. Така поддържаме тези младежи, които нямат опция, които са небогати ", показва Нинова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР