Днес е Велика сряда - приближаваме се към най-страшните дни

...
Днес е Велика сряда - приближаваме се към най-страшните дни
Коментари Харесай

Страстната седмица - символиката на Велика сряда


Днес е Велика сряда - приближаваме се към най-страшните дни от земния живот на Иисус Христос. В православната черква Срядата е отдадена на покаялата се грешница, която изляла миро върху Божия наследник. В сряда е замислил измяната си и Иуда Искариот.
Според Евангелието на Матея, когато Иисус Христос бил във Витания в къщата на Симон Прокажени към него се доближила покаяла се грешница, която носела алабастрен съд с драгоценно миро. Докато бил на трапезата, дамата изляза мирото над главата му. Като видели това учениците му възнегодували и попиталин - Защо е това хабене?Според тях мирото можело да се продаде скъпо и парите да се раздадат на сиромасите. Иисус им рекъл - " Защо смущавате дамата? Тя извърши положително дело за мене. Като изля това миро върху тялото ми, тя ме подготви за заравяне. Това, което направи ще стане известно на целия свят, където ще се проповядва Евангелието. "
Отец Ангел Ангелов:   " Ние постепенно се приближаваме към най-страшните дни от земния живот на нашия Господ Иисус Христос. Дни, които са свързани напълно със страданието, с поруганието, с измяната на човешкия жанр, с цел да пристигна пък най-красивия ден, тогава, когато ще възсияе с неговото Възкрасение. "
След тази преживелица един от дванадесетте апостоли Иуда Искариот отишъл при юдейските първосвещеници и им предложил да съобщи Иисус Христос. Предложили му 30 сребърника. И от този момент той търсел благоприятен случай да го стори. Така всеки виновник може да се избави и всеки Христов възпитаник може да погине, в случай че не устои в следването на положителното, демонстрира днешният ден.

Източник: Българска национална телевизия
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР