“Днес е важен ден, тъй като сключваме споразумение с Европейската

...
“Днес е важен ден, тъй като сключваме споразумение с Европейската
Коментари Харесай

ЕИБ ще направи оценка на работата на Българската банка за развитие и Фонда на фондовете

“Днес е значим ден, защото сключваме съглашение с Европейската капиталова банка (ЕИБ), с което целим оценка на структурата и на целесъобразността на Българската банка за развиване и Фонда на фондовете. Крайната цел на оценката е както възстановяване на активността, по този начин и на поставените цели и политики за страната ”. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

 Милена Стойчева

Подписа се съглашение сред Европейска инвестиционна банка и Министерството на нововъведенията и растежа, с което се цели Европейска инвестиционна банка да направи оценка на Българската банка за развиване и Фонда на фондовете, с цел да може да се усъвършенства тяхното ръководство и успеваемост.

“Мисията на министерството на нововъведенията и растежа е развиването на бизнеса като съвременен и резистентен участник на интернационалната сцена. Важно е за нас да работим дружно, с цел да притеглим нови вложения, с цел да се върнат фрагментите в страната ни ”, сподели още министър Стойчева. Тя разяснява, че може още да се направи по отношение на прозрачността и успеваемостта на дейностите. “Нашият фокус е да създадем добра координация сред всички принадлежности, с които разполагаме, с цел да има в действителност резултат върху дребния и междинния бизнес. Намерението на държавното управление е да се приложат най - високите интернационалните практики. Затова точно възложихме на Европейска инвестиционна банка да направи този толкоз значим за нас разбор, а точно да се оцени работата на Българската банка за развиване и Фонда на фондовете ”, разясни още министър Милена Стойчева.

 Кириакос Какурис

Вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Кириакос Какурис разясни, че след като България се е подготвяла да се причисли към Европейски Съюз, той самият е бил покровител на тезата Европейска инвестиционна банка да стои компактно зад страната ни. “Това ново съглашение за съвещания и услуги е знак за готовността на Европейска инвестиционна банка да оказва помощ на България за по-нататъшното развиване на българската стопанска система. Много се веселя, че вашата страна е първата, която навестявам откогато бях назначен на настоящия си пост преди три седмици. Ние ще помогнем освен на финансовите институции, само че и на бизнес средата, там, където тя има най - огромна потребност от помощ ”, акцентира Кириакос Какурис.

На въпрос на БГНЕС какви резултати чака министерството вследствие на подписаното съглашение, министър Милена Стойчева посочи, че се чака да бъдат изведени положителни практики от сходен вид преструктуриране и да бъде налице доста по- положително ръководство на финансовите принадлежности, с които разполага министерството, с цел да може стопанската система ни да бъде конкурентноспособна. “Убедена съм, че ще намерим най - положителната формула за възстановяване на потенциала на двете институции ”, сподели още министърът на нововъведенията и растежа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР