"Днес е важен ден да продължим промяната – промяната на

...
"Днес е важен ден да продължим промяната – промяната на
Коментари Харесай

Петков: Първата ми заповед ще бъде всеки в Министерския съвет да е със зелен сертификат

"Днес е значим ден да продължим смяната – смяната на мисленето и смяната на ръководството. Първата задача е всички да осъзнаем, че в случай че желаеме по-добро бъдеще, би трябвало да работим дружно. Заедно с съдружните сътрудници постигнахме в общи диспути съглашение за политиките, които ще са нужни, с цел да се реализира тази смяна. Но дружно би трябвало да работим и с опозицията, когато приказваме за конституционни промени, промени в правосъдната власт. Това съобщи Кирил Петков, повдигнат за министър-председател от "Продължаваме смяната ".

Той очерта и главните цели за бъдещето държавно управление. В област енергетика би трябвало да се избегне скок в цената на тока за битовите консуматори, както да се направи всичко допустимо, с цел да се понижат цените и за бизнеса. Новата тактика на България би трябвало да се основава на два правилото: ниски цени за конкурентоспособност и комфорт на битовите консуматори, както и диверсификация - не би трябвало да подвластен от никой, гръцката връзка би трябвало да бъде приключена оптимално бърза. Предложеният министър на енергетиката ще е Александър Николов.

Следващ приоритет е здравната рецесия по отношение на пандемията. "Трябва да осведомяваме българския народ, че това е единственият път напред, в случай че не желаеме да затваряме децата у дома, да не пълним лечебните заведения ", уточни Петков.

Моята първа заповед, в случай че бъде определен като министър-председател, всеки в Министерския кабинет да е със зелен документ, съобщи той. Не може всеки ресторант на ъгъла в София да би трябвало влизаш със зелени документи, а в Министерския съвет да не се влиза в подобен.

Мотото на държавното управление ще бъде "нулева приемливост към корупцията ", уточни той.

Контролът за финансите и еврофондовете ще бъде даден на Асен Василев.

Министерство на вътрешните работи ще има една-единствена цел - никой да не е над закона, никой да не се усеща, че неговото закононарушение ще бъде безнаказано. За министър на вътрешните работи Петков предлага Бойко Рашков.

Около тематиката с правораздаването, всички в ръководещата коалиция се обединихме към това, че господин Гешев не е постигнал резултатите, които би трябвало да реализира някой като основен прокурор. "Та най-голямата обири в историята - КТБ, остана без резултати ", уточни той и подчертава, че има потребност от промяна в прокуратурата. Какво да кажем за външните ни парнтьори, че има показват хора в листите "Магнитски ", а българската прокуратура мълчи. И изрази вяра, че прокуратурата ще бъде реформирана благодарение на Надежда Йорданова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР