Днес е важен ден да продължим промяната – промяната на

...
Днес е важен ден да продължим промяната – промяната на
Коментари Харесай

Петков: Първата ми заповед ще бъде всеки в Министерския съвет да е със зелен сертификат

" Днес е значим ден да продължим смяната – смяната на мисленето и смяната на ръководството. Първата задача е всички да осъзнаем, че в случай че желаеме по-добро бъдеще, би трябвало да работим дружно. Заедно с съдружните сътрудници постигнахме в общи диспути съглашение за политиките, които ще са нужни, с цел да се реализира тази смяна. Но дружно би трябвало да работим и с опозицията, когато приказваме за конституционни промени, промени в правосъдната власт. Това съобщи Кирил Петков , повдигнат за министър-председател от " Продължаваме промяната ".

Той очерта и главните цели за бъдещето държавно управление. В област енергетика би трябвало да се избегне скок в цената на тока за битовите консуматори, както да се направи всичко допустимо, с цел да се понижат цените и за бизнеса. Новата тактика на България би трябвало да се основава на два правилото: ниски цени за конкурентоспособност и комфорт на битовите консуматори, както и диверсификация - не би трябвало да подвластен от никой, гръцката връзка би трябвало да бъде приключена оптимално бърза. Предложеният министър на енергетиката ще е Александър Николов. 

Следващ приоритет е здравната рецесия по отношение на пандемията. " Трябва да осведомяваме българския народ, че това е единственият път напред, в случай че не желаеме да затваряме децата у дома, да не пълним лечебните заведения ", уточни Петков.

Моята първа заповед, в случай че бъде определен като министър-председател, всеки в Министерския кабинет да е със зелен документ, съобщи той. Не може всеки ресторант на ъгъла в София да би трябвало влизаш със зелени документи, а в Министерския съвет да не се влиза в подобен.

Мотото на държавното управление ще бъде " нулева приемливост към корупцията ", уточни той.

Контролът за финансите и еврофондовете ще бъде даден на Асен Василев.

Министерство на вътрешните работи ще има една-единствена цел - никой да не е над закона, никой да не се усеща, че неговото закононарушение ще бъде безнаказано. За министър на вътрешните работи Петков предлага Бойко Рашков.

Около тематиката с правораздаването, всички в ръководещата коалиция се обединихме към това, че господин Гешев не е постигнал резултатите, които би трябвало да реализира някой като основен прокурор. " Та най-голямата  обири в историята - КТБ, остана без резултати ", уточни той и подчертава, че има потребност от промяна в прокуратурата. Какво да кажем за външните ни парнтьори, че има показват хора в листите " Магнитски ", а българската прокуратура мълчи. И изрази вяра, че прокуратурата ще бъде реформирана благодарение на Надежда Йорданова.

По отношение на стопанската система, Петков разкри, че поради корупцията, макар ниските налози, не можем да привличаме задоволително вложения. За стопанската система слагаме двама индивида - заместник-министър ръководител и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и министър на нововъведенията и растежа - Даниел Лорер.


" Всички знаем от дребни, че България има една от най-плодородните почви на света. От историята знаем, че сме били огромните експортьори на плодове и зеленчуци. Време да си върнем този статут назад. Време да произвеждаме здравословни храни с висока добавена стойност. Време е да запазим горите си и да ги управляваме добре. За аграрни министър предлагаме Иван Иванов ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР