Днес е третият и последен ден от гласуването на президентските

...
Днес е третият и последен ден от гласуването на президентските
Коментари Харесай

Гласуване и протест край посолството на Русия в София

Днес е третият и финален ден от гласуването на президентските избори в Русия. Предварителните резултати се чакат след 20 часа довечера, като наблюдаващите предвиждат безапелационна победа на Владимир Путин. Това би означавало пети мандат отпред на страната, който този път, съгласно последните ремонти в съветската конституция, е с дълготрайност 6 години.

Руските жители у нас могат да упражнят правото си на глас за президентските избори в секция на територията на посолството на Русия в София, където се организира и митинг.

Към 12 часа пред посолството се бе образувала дълга опашка от стотици съветски жители. Гласуването протича умерено при добра организация и към този момент без произшествия.

Същевременно тъкмо в 12 часа край посолството стартира митинг, проведен от асоциацията " Свобода за Русия ". Участниците в него - съветски жители, дефинират изборите като нелегитимни и приканват европейските страни и институции да не признават резултатите.

Акцията е част от самодейността " По обед против Путин ", която би трябвало да сплоти съперниците на съветския президент и на водената от него война против Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР