Днес е Преображение Господне. Според българския фолклорен календар на 6

...
Днес е Преображение Господне. Според българския фолклорен календар на 6
Коментари Харесай

Днес е Преображение Господне: Морето взима жертви!

Днес е Преображение Господне. Според българския фолклорен календар на 6 август настава трайно видоизменение в природата. Народът споделя, че времето се обръща, а морето взима жертви.

Екипната работа на 20-те спасители на един от плажовете и непрекъснато включените станции, даже в извънработно време, предотвратяват покруса с групово удавяне на летовници.

" Имаше двама удавници, в следствие мъж се опита да помогне на дамата, какво се случи и той попадна в течението, морето го дръпна оттова случаят се усложни ", спомня си Владимир Запрянов, който е старши спасител.

" Течението ставаше все по-силно, всяка минута, вълнението се усилваше, вятърът беше противоположен ", споделя спасителят Борислав Байчев.

" Това е най-тежкия за мен, а и доколкото слушам от сътрудници, това е най-тежкия случай за много години насам ", изясни Димитър Николов, който също е избавител.

" Успяхме да го изкараме от водата, борехме се към 30 минути с течението, защото го вкарваше в камъните и още веднъж с екипна работа, едните помагаха от камъните, другите сътрудници във водата. Така  успяхме да изкараме момчето от морето “, сподели Запрянов.

На днешния ден спасителите са изключително деликатни. Поверието на този ден е с цел да подсети на хората, че морето не е до колене.

" Слава Богу тази година морето е с нас. Ако хората съблюдават нашите правила, доста рядко ще се стига до произшествия “, сподели спасителят Димитър Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР