Днес е . Празникът се нарича така, защото това събитие

...
Днес е . Празникът се нарича така, защото това събитие
Коментари Харесай

Днес е Петдесетница

Днес е. Празникът се назовава по този начин, тъй като това събитие е станало в деня на старозаветния празник Петдесетница.

Новозаветната Петдесетница е ден, когато на повярвалите в Христос бил дарен, който слязъл над апостолите във тип на огнени езици. Веднага божественият огън горящ в душите на апостолите, и изпълнени с берекет, те почнали да популяризират величието на Бога, като заговорили на разнообразни, непознати за тях до тогава непознати езици.Това им дало жизненост, мощ и геройство да отидат по всички краища на света да проповядват Евангелието и с подготвеност да отдадат и живота си за Христовата религия. Тогава свети деятел Петър произнесъл първата си пламенна проповед. Словата му проникнали надълбоко в сърцата на слушащите го и в този ден приели вярата в Христа мнозина, които се кръстили и се включили към първата християнска общественост. След този ден апостолите постановили християните да възпоменават това велико събитие, слизането на Светия Дух, всяка година на този ден.
 Църквата отбелязва Петдесетница Църквата отбелязва Петдесетница
Празникът се назовава по този начин, тъй като това събитие е станало в деня на старозаветния празник Петдесетница. Празникът бил церемониален и наслада...

Денят Петдесетница от антични времена се счита за рожден ден на Христовата черква, в която во веки населява Божествената берекет на Св. Дух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР