Днес е последният срок, в който трябва да декларираме доходите

...
Днес е последният срок, в който трябва да декларираме доходите
Коментари Харесай

Не забравяйте: Последен ден за данъчните декларации за доход...

Днес е последният период, в който би трябвало да заявяваме приходите си от предходната година и да платим налога за довнасяне, в случай че имаме подобен.

Най-предпочитани от данъкоплатците са авансово попълнените данъчни заявления, налични посредством личен идентификационен код, разяснява пред БНР представителят на данъчните Росен Бъчваров.

" Полунощ е крайният вероятен период, в който могат да се заявяват приходите от 2020 година по електронен път с безплатния личен код на Национална агенция за приходите или с електронен автограф. Но нашият съвет е да не се подава данъчна декларация директно преди среднощ, тъй като нещо се обърка. времето за реакция ще е незадоволително ", сподели гласът на Национална агенция за приходите.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили възнаграждения през 2020 година, даже и в случай че данъкът им е удържан в цялостен размер от платеца. Земеделските стопани и лицата, които през предходната година са получили приходи от наем, непринудено обезпечаване или обезпечаване, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също би трябвало да попълнят формуляра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР