Днес е последният срок, в който производителите на слънчоглед могат

...
Днес е последният срок, в който производителите на слънчоглед могат
Коментари Харесай

Изтича срокът за кандидатстване за помощ на фермери

Днес е последният период, в който производителите на слънчоглед могат да аплайват за незабавна финансова помощ - напомнят от фонд " Земеделие ". Бюджетът на помощта е 32 млн. лева
 
Анализ на земеделското министерство сподели, че производителите на слънчоглед са най- наранени от украинския зърнен импорт у нас. Затова и Брюксел насочва подпомагането си към тях. Финансова помощ ще получат регистрирани земеделци, чиито площи със слънчоглед са били възможни за субсидиране през миналогодишната акция.

Дават 49 хиляди лева помощ на млади фермери

Определеният за България бюджет е 32,760 млн. лева като се позволява даване на национално съфинансиране до 100% от европейските средства. Това в допълнение национално финансиране обаче. ще бъде предоставено при съществуване на средства в бюджета на Държавен фонд „ Земеделие. Заявленията се подават до през днешния ден, а парите би трябвало да се изплатят до 30 септември.
 
 istock istock
Според производителите тази помощ е алегорична и няма да реши нищо, само че въпреки всичко е самопризнание, че пазарът е килнат. Според асоциацията на зърнопроизводителите  площите със слънчоглед през предходната година са към 9 млн. дка.
 
Себестойността за развъждане на 1 дка слънчоглед е към 230 лева, а разграничена на всички - предстоящата помощ е по 3,6 лева на дка.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР